حمله بر ولایت‌های کنر و پکتیکا؛ طالبان سرپرست سفارت پاکستان در کابل را احضار کردند

اتاق خبر
Photo: Hafiz Zia Ahmad

وزارت خارجه‌ی طالبان می‌گوید که سرپرست سفارت پاکستان در کابل را احضار و نامه‌ی اعتراضی خود را در مورد «نقض حریم هوایی افغانستان و حملات هوایی به مناطق و تأسیسات غیرنظامی در ولایت‌های کنر و پکتیکا توسط ارتش پاکستان» به او تسلیم کرده است.

این وزارت شام امروز (دوشنبه، ۳۰ سنبله) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که طالبان این حملات را «نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان» می‌دانند و به‌شدت محکوم می‌کنند.

وزارت خارجه‌ی طالبان افزوده است که این گروه همچنین ادعاهای مبنی بر این‌که حوادث امنیتی اخیر در پاکستان از خاک افغانستان سرچشمه گرفته است را به‌شدت رد می‌کند.

این وزارت گفته است که طالبان به این باور هستند که «طرح چنین ادعاهای بی‌اساس و توجیه اقدامات نظامی براساس آن‌ها، تلاشی برای تحریف حقایق و مغشوش کردن افکار عمومی است».

وزارت خارجه‌ی طالبان گفته است که پاکستان باید به جای سرزنش کشورهای دیگر و ربط دادن مشکلات داخلی خود به عوامل خارجی، بر یافتن علل واقعی و حل مشکلات امنیتی و سیاسی خود تمرکز کند.

پاکستان بامداد امروز اهدافی را در ولایت‌های کنر و پکتیکا در افغانستان بمباران کرد.

طالبان اعلام کرده‌اند که در این حملات «مناطق غیرنظامی» هدف قرار گرفته و سه نفر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان گفته است که این گروه به این حملات «پاسخ مناسب» خواهد داد.

بااین‌حال، وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان گفته است که این کشور «پایگاه‌ها و مخفیگاه‌های» تی‌تی‌پی و گروه‌های وابسته به آن را هدف قرار داده و در آن ۲۸ «تروریست»، شامل شماری از بمب‌گذاران انتحاری کشته شده‌اند.

پاکستان این حملات را در پی حمله به مجتمع پولیس ولسوالی کوهات ایالت خیبرپختونخوا انجام داده است که مسئولیت آن را گروه «اتحادالمجاهدین» به رهبری حافظ‌گل بهادر، از فرماندهان پیشین تحریک طالبان پاکستان، به عهده گرفت.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه