سی‌ان‌ان: امریکا می‌خواهد با «مادر همه‌ی بمب‌ها» به ایران حمله کند

اطلاعات روز
photo: U.S. Department of Defense photograph via Wikimedia Commons

ارتش امریکا در حال بررسی طرح‌های تازه برای حمله‌ی نهایی به ایران است که استفاده از قدرتمندترین بمب غیرهسته‌ای این کشور، معروف به «مادر همه‌ی بمب‌ها» را نیز شامل می‌شود.

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» امروز (پنج‎‌شنبه، ۲۳ میزان) به نقل از چند مقام آگاه امریکایی گزارش داده است که این طرح شامل حمله به تأسیسات هسته‌‎ای «کوه کلنگ» نیز می‌شود.

منابع «سی‌ان‌ان» گفته‌‎اند که در صورت صدور دستور دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، ممکن است این حمله پیش یا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا در سوم نوامبر، اجرا شود.

«موآب» معروف به «مادر همه‌ی بمب‌ها» که با نام فنی «جی‌بی‌یو-۴۳» شناخته می‌شود، حدود ۹.۸ تُن وزن دارد و با انفجار در هوا، موج انفجار بسیار گسترده‌ای ایجاد می‌کند. این سلاح برای تخریب مناطق وسیع و اهداف سطحی طراحی شده، اما برخلاف بمب‌های سنگرشکن، توانایی نفوذ عمیق در لایه‌های سخت زمین را ندارد.

یکی از منابع آگاه از برنامه‌ریزی نظامی امریکا گفته است: «مادر همه‌ی بمب‌ها سلاحی برای عملیات روانی و پاک‌سازی مناطق وسیع است، اما برای نفوذ عمیق طراحی نشده است.»

گزارش جدید سی‌ان‌ان می‌گوید طرح‌های نظامی امریکا برای حمله‌ی احتمالی به مراکز هسته‌ای ایران، از جمله کوه کلنگ، استفاده از مادر همه‌ی بمب‌ها را نیز در نظر گرفته‌اند.

مقام‌های امریکایی مطلع از این طرح گفته‌اند که استفاده از این بمب می‌تواند تلفات غیرنظامیان را افزایش دهد؛ به‌ویژه اگر تأسیسات نزدیک مناطق مسکونی هدف قرار گیرند. همچنین درباره‌ی میزان تأثیرگذاری آن بر اهداف راهبردی امریکا تردیدهایی وجود دارد.

یک مقام پنتاگون در پاسخ به پرسش سی‌ان‌ان گفته است: «وزارت جنگ برای طیف گسترده‌ای از سناریوهای عملیاتی برنامه‌ریزی می‌کند تا دستورهای رییس‌جمهور و وزیر جنگ را اجرا کند.»

کاخ سفید نیز اعلام کرده است که ترامپ برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، همه‌ی گزینه‌ها را روی میز نگه داشته است.

بااین‌حال، تا کنون تصمیم رسمی و نهایی برای اجرای این حملات اعلام نشده است.

«کوه کلنگ» در نزدیکی تأسیسات هسته‌ای نطنز قرار دارد و گفته می‌شود ایران در زیر این کوه یک مجموعه‌ی زیرزمینی مستحکم ایجاد کرده است. دونالد ترامپ پیش‌تر نیز تهدید کرده بود که در صورت بازسازی برنامه‌ی هسته‌ای ایران، آماده است بار دیگر این تأسیسات را هدف قرار دهد.

گزارش‌های پیشین درباره‌ی این مجموعه، از جمله تصاویر ماهواره‌ای، نگرانی‌هایی در مورد عمق و استحکامات آن ایجاد کرده‌اند.

یکی از منابع این گزارش بر این باور است که دولت ترامپ قصد دارد با انجام یک حمله‌ی ظاهرا بزرگ، اعلام پیروزی کند و از جنگ ایران خارج شود.

سی‌ان‌ان نوشته است که یک منبع آگاه گفت برخی گزینه‌های نظامی طراحی‌شده بیشتر شبیه یک «نمایش آتش‌بازی» هستند.

به‌باور این مقام امریکایی، پنتاگون با انجام یک حمله‎ی پرسر‌وصدا در پی فراهم‌کردن راه خروج سیاسی برای ترامپ است، حتا اگر اهداف اعلام‌شده‌ی جنگ را محقق نکند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه