ایران نیروی دریایی و نیروی هوایی بریتانیا را «سازمان تروریستی» اعلام کرد

اطلاعات روز
Photo by BENJAMIN CREMEL / AFP

وزارت خارجه‌ی ایران اعلام کرده است که از این پس نیروی دریایی و نیروی هوایی بریتانیا از سوی این کشور به‌عنوان «سازمان تروریستی» شناخته می‌شوند.

این وزارت در اعلامیه‌ای که امروز (یک‌شنبه، ۱۰ عقرب) منتشر کرده، همچنین گفته است که «سرویس اطلاعات خارجی انگلستان-MI6» را در فهرست «گروه متخاصم» قرار داده است.

وزارت خارجه‌ی ایران گفته است که این تصمیم براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی این کشور و در پاسخ به اقدامات یک‌ سال اخیر دولت بریتانیا علیه ایران، از جمله مشارکت در جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران و قراردادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، اتخاذ شده است.

این وزارت مدعی شده است که این اقدام «وفق موازین حقوق بین‌الملل و در چارچوب اصل عمل متقابل اتخاذ شده و مسئولیت پی‌آمدهای آن بر عهده دولت انگلیس خواهد بود».

دولت بریتانیا در ۲۲ ماه سرطان سال ۱۴۰۵ خورشیدی سپاه پاسداران ایران را «سازمان تروریستی» اعلام و مجازات سنگینی برای همکاری با آن تعیین کرد.

بریتانیا در طول جنگ امریکا و اسرائیل با ایران، با وجود امتناع اولیه، با درخواست امریکا برای استفاده از پایگاه‌های نظامی‌ خود موافقت کرد و با استفاده‌ی امریکا از پایگاه هوایی فیرفورد در بریتانیا و دیگو گارسیا و آکروتیری در قبرس برای عملیات دفاعی و لجستیکی، موافقت کرد.

بریتانیا همچنین در رهگیری پهپادها و موشک‌های ایرانی با کشورهای منطقه همکاری و ناوشکن اچ‌ام‌اس دراگون را همراه با پدافند ضدپهپاد به مدیترانه شرقی اعزام کرد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه