15 هزار پولیس باسواد می‌شوند

اطلاعات روز

وزارت داخله دومین دور سواد‌آموزی برای سربازان پولیس را آغاز کرد. در این دور قرار است بخشی از 70 هزار پولیس بی‌سواد، برنامه‌های آموزشی و سواد‌آموزی را سپری کنند.

این برنامه بیش از سه میلیون دالر هزینه خواهد داشت و دولت جاپان آن را از طریق یونسکو‌ یا سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، در اختیار وزارت داخله‌ی کشور قرار می‌دهد. ایوب سالنگی، معاون ارشد وزارت داخله در کنفرانسی که روز سه‌شنبه (9 میزان 1392) در کابل برگزار شده بود، گفت، پولیس برای تأمین ارتباط نزدیک با مردم باید سواد داشته باشد.

سالنگی گفت: «پولیس ما امروز از کمیت به طرف کیفیت در حرکت است. ما در مرحله‌ی مسلکی‌سازی پولیس قرار داریم و برنامه‌ی مردمی شدن پولیس جریان دارد. در چنین شرایط، پولیس ما نیاز به پرسونل باسواد، تعلیم‌یافته و مسلکی دارد».

مقام‌ها در وزارت داخله می‌گویند، بی‌سوادی پولیس چالش بزرگی در برابر مسلکی شدن این نیروها است و سربازان بی‌سواد قادر به انجام مأموریت‌هایی که به آن‌ها داده می‌شوند، نیستند. در اولین دور آموزشی، 23 هزار تن از سربازان پولیس با‌سواد شده‌اند و در دور دوم قرار است 15 هزار سرباز دیگر پولیس تا دو سال آینده، با‌سواد شوند. بر‌اساس اظهارات مقام‌های وزارت داخله، تاکنون 9 میلیون دالر برای با‌سواد شدن سربازان پولیس مصرف شده است.

پاولو فونتانی، رییس یونسکو در کابل در این کنفرانس گفت: با تطبیق برنامه‌ی سواد‌آموزی، سربازان پولیس می‌توانند بنویسند و بخوانند و با‌سواد شدن پولیس نقش بسیار مهمی در تطبیق بهتر قانون دارد. قرار است سربازان بی‌سواد پولیس تا صنف سوم مکتب‌ با‌سواد شوند.

محمد وکیل اکبری، سرپرست معینیت اداری وزارت داخله گفت که برنامه‌های متعددی برای بهبود تعلیم و تربیه‌ی پولیس در حال تطبیق شدن‌اند: «اکثر کورس‌های‌ ارتقای ظرفیت را ما در داخل و خارج از کشور راه‌اندازی کرده‌ایم. دور سوم است که ما پولیس را به ترکیه می‌فرستیم و هم‌چنین در داخل افغانستان نیز تعلیم و تربیه جریان دارد». این مقام وزارت داخله تأکید کرد که باید پولیس نقش اصلی‌اش را که تطبیق قانون است، ایفا کند. او گفت که در حال حاضر پولیس در خط مقدم جنگ علیه تروریزم قرار دارد. وزارت داخله مجله‌ها و ماه‌نامه‌هایی را چاپ و نشر می‌کند که هدف آن جلوگیری از فراموش شدن آموزش‌هایی است که سربازان بی‌سواد در کورس‌ها فرا می‌گیرند. «دویچه وله»

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه