وزیر عدلیه: انتقاد نهادهای جهانی در مورد اعدام شش تن پذیرفتنی نیست

اطلاعات روز

اطلاعات روز: پس از آن‌که اجرای حکم اعدام شش تروریست از سوی حکومت افغانستان با انتقادهای نهادهای جهانی، از جمله یوناما، مواجه شد اکنون وزیر عدلیه‌ی کشور، عبدالبصیر انور، می‌گوید که این انتقادها پذیرفتنی نبوده و حکومت افغانستان نمی‌تواند قاتلان مردم افغانستان را اعدام نکند.
آقای انور در یک مصاحبه‌ی اختصاصی با تلویزیون طلوع نیوز گفته است در صورت توجه نشدن به دستورات دین و شریعت در برخورد با هراس‌افگنان، اوضاع کشور بدتر خواهد شد.
صبح 19 ثور ارگ ریاست‌جمهوری با نشر اعلامیه‌یی گفت که حکم اعدام شش تن از مرتکبان جرایم سنگین و جنایات علیه افراد ملکی و امنیت عامه از سوی رییس‌جمهور توشیح و این افراد توسط مراجع عدلی و قضایی در مطابقت با قوانین کشور اعدام شده‌اند. پس از آن یوناما با نشر اعلامیه‌یی گفت که اعدام به امنیت مردم افغانستان کمک نمی‌کند و باید جزای اعدام به حبس ابد تنزیل داده شود.
در واکنش به این انتقادها، وزیر عدلیه گفته است مردم افغانستان قربانیان اصلی هراس‌افگنی‌اند و مدارا با هراس‌افگنان می‌تواند به نگرانی‌های مردم و تلفات بیشتر در افغانستان بیانجامد.
او گفته است: «هر فیصله‌یی که از سوی نهادهای عدلی و قضایی کشور و تأیید رییس‌جمهور برخوردار باشد، قابل اجرا است و حکومت مجرمانی را که محکوم به اعدام باشند، به چوبه‌ی دار می‌آویزد.»
وزیر عدلیه گفته است: «چه‌گونه می‌توانیم این توصیه‌ها را بپذیریم که ما قاتلان ملت خود را و کسانی را که ۶۴ تن از یک اداره‌ی ما را کشتند، کسانی را که به بانک حمله کردند و یا یک رهبر ما را به قتل رساندند ببخشیم! آیا ممکن است ما این توصیه‌ها را بپذیریم؟»
در میان این شش تن اعدام شده، فردی به‌نام حمیدالله نیز شامل است که متهم به قتل برهان‌الدین ربانی، رهبر حزب جمعیت اسلامی و رییس پیشین شورای عالی صلح بود.
در واکنش به اعدام این آقای ربانی، شورای رهبری حزب جمعیت اسلامی با نشر اعلامیه‌یی گفت این حزب و خانواده‌ی ربانی در جریان گذاشته نشده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه