بررسی حمله‌ی مرگ‌بار در غرب کابل به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد می‌شود

اطلاعات روز: مجلس نمایندگان به کمیسیون اختصاصی این مجلس دستور داده تا مکتوبی را در مورد بررسی حمله‌ی مرگ‌بار در غرب کابل به شورای امنیت ملی سازمان ملل تهیه کند.
مجلس نمایندگان این رویداد را جنایت علیه بشریت خوانده و بر بررسی جدی آن از سوی حکومت نیز تأکید کرد.
عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس در نشست امروز (چهارشنبه، 5، ثور) به کمیسیون روابط بین المللی مجلس دستور داد که مکتوبی را در مورد این حمله تهیه کند تا مجلس در مورد پیشنهاد آن به شورای امنیت سازمان ملل تصمیم گیرد.
آقای ابراهیمی افزود که کمیسیون اختصاصی در نخست باید تمام جوانب حقوقی پیشنهاد این فاجعه را بررسی کند
عبدالقیوم سجادی یک عضو کمیسیون راوبط بین المللی مجلس گفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد بر اساس فصل 7 منشور این سازمان مکلف است چنین رویدادهای را به عنوان جنایت علیه بشریت بررسی کند.
آقای سجادی بیان داشت که رویداد غرب کابل مصداق جنایت علیه بشریت است و اگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله امریکا، ناتو و اتحادیه‌ی اروپا به واقعیت علیه جنایات ضد بشری کار می‌کنند، باید این حادثه را در دستور کار شورای امنیت سازمان ملل قرار دهند.
در حمله‌ی روز یک‌شنبه هفته جاری بر یک مرکز توزیع شناس‌نامه در غرب کابل 69 نفر کشته و بیش از 120 تن دیگر زخمی شده‌اند. مسوولیت این حمله را داعش بر عهده گرفت.
از سوی هم برخی نمایندگان رویداد دشت برچی را« نسل کشی هزاره» عنوان کرد و از تکرار این چنین حوادث به حکومت هشدار دادند.
جعرفی مهدوی یک عضو مجلس گفت: «امروز تمام مردم افغانستان و مخصوصاً هزاره‌ها با ناکار آمدی حکومت، قربانی تروریزم و فاشیزم‌‎اند؛ هزاره‌ها هدف درجه یک تروریزم است و متاسفانه یک ایتلاف اعلام ناشده میان حکومت و طالبان و داعش برای قتل عام هزاره‌ها به وجود آمده است.»
آقای مهدوی افزود که اگر اقدام‌های جدی برای جلوگیری از کشتار مردم هزاره از سوی حکومت روی دست گرفته نشود، اتفاقات بعدی رخ خواهد داد و آن موقع مردم مجبور خواهند شد که خود سلاح بر دارند و هرگونه مسوولیت بعدی بر دوش حکومت وحدت ملی خواهد بود.
عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان نیز با اشاره به رویداد دشت برچی از حکومت خواست که برای تأمین امنیت مردم هزاره، جلوگیری از جنگ قومی در کشور و خنثی سازی برنامه‌های دشمن نشست فوق العاده امنیتی برگزار کند.
این در حالی است که اکثر قربانیان رویداد دشت برچی کابل، افراد ملکی و از قوم هزاره هستند. زنان و دانش‌آموزان مکتب نیز شامل قربانیان این رویداد هستند.