وزارت داخله: پاسگاه‌های غیرضروری از مسیر شاه‌راه هرات – قندهار برچیده می‌شود

اطلاعات روز

اطلاعات روز – هرات: به دنبال اعتصاب کاری رانندگان موترهای باربری به دلیل اخاذی پولیس در مسیر شاه‌راه هرات – قندهار، خوشحال سعادت، معین ارشد امور امنیتی وزارت داخله در سفری به هرات می‌گوید که جلو اخاذی پولیس در مسیر شاه‌راه‌ها را خواهد گرفت.

آقای سعادت امروز جمعه (20 جدی) در دیداری با معترضین و بازرگانان هرات تعهد سپرد که پاسگاه‌هایی که موجودیت‌شان در مسیر شاه‌راه هرات – قندهار به‌ویژه در ساحه‌ی ولایت فراه ضروری نباشد، برچیده خواهد شد.

او همچنان گفت که پاسگاه‌هایی که در مسیر فراه‌رود و شاه‌راه هرات – قندهار به اخاذی از رانندگان موترهای باربری متهم شده‌اند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

عبدالقیوم رحیمی، والی هرات نیز که در دیدار معین وزارت داخله با معترضان حضور داشت، در صحبت با روزنامه اطلاعات روز گفت که مشکل رانندگان «به شدت» زیر بررسی قرار دارد. او از اعتصاب‌کنندگان خواست تا برای جلوگیری از زیان مالی و حل مشکلات مردم از اعتصاب کاری‌شان دست بکشند.

در همین حال، شماری از رانندگان معترض نیز ضمن استقبال از حضور مسئولان ارشد وزارت داخله، خواستار عملی‌شدن وعده‌های این وزارت شدند.

عبدالکریم، یکی از رانندگان معترض به روزنامه اطلاعات روز گفت که در جریان ماه‌های اخیر چند نفر از رانندگان به دلیل عدم پرداخت پول، از سوی برخی از نیروهای پولیس در مسیر شاه‌راه هرات – فراه کشته و یا زخمی شده‌اند.

از سویی هم، محمدعزیر قیومی، آمر اجرایی اتاق تجارت هرات به روزنامه اطلاعات روز گفت که در جریان اعتصاب شانزده روزه رانندگان میلیون‌ها افغانی به سکتور خصوصی ضرر وارد شده است. این مسئولان خواستار نظارت دوامدار از پاسگاه‌های پولیس در مسیر شاه‌راه‌های کشور شدند.

معترضان از حدود دو هفته بدینسو در پیوند به آن چه که «اخاذی از سوی مسئولان امنیتی و محلی و زورمندان از موترهای باربری در مسیر بزرگ‌راه هرات – فراه» می‌خواندند، دست به اعتراض زدند.

معترضان مدعی‌اند که سربازان پولیس در پاسگاه‌های «آنتن»، «کندک»، «سرپل» و «فراه‌رود» از هر موتر باربری از یک تا ۳۰ هزار افغانی پول می‌گیرند.

به گفته‌ی معترضان، زورمندان محلی هم در ساحات «دلارام» و فراه‌رود گمرک خودسرانه ایجاد کرده و از هر موتر مبلغ پنج تا ۲۰ هزار افغانی محصول گمرگی می‌گیرند.

این معترضان همچنان مسئولان وزارت داخله، والی فراه و فرماندهی پولیس این ولایت را متهم به همدستی با این افراد کرده، خواستار جلوگیری از اخاذی در این مسیر شده بودند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
1 دیدگاه