یوناما

یوناما: در شش ماه گذشته بیش از ۸۰۰ غیرنظامی به‌گونه‌ی هدفمند کشته یا زخمی شده‌اند

اطلاعات روز: هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرد که براساس یافته‌های ابتدایی این نهاد، در شش ماه اول سال جاری میلادی، بیش از ۸۰۰ غیرنظامی در حملات عمدی بر غیرنظامیان کشته و یا زخمی شده‌اند. مسئولیت حدود نیمی از این حملات به طالبان نسبت داده شده است.

در اعلامیه‌ی یوناما که امروز (پنج‌شنبه، ۱۲ سرطان) منتشر شده، آمده است که در شش ماه اول سال میلادی ۱۸ مورد حمله به رهبران مذهبی، ۱۳ مورد حمله بر کارکنان صحی، ۱۱ مورد حمله بر اعضای سیستم قضایی، شش مورد حمله بر فعالان جامعه مدنی، پنج مورد حمله بر نهادهای غیردولتی و سه مورد حمله بر خبرنگاران به ثبت رسیده است.

یوناما افزوده است که تمام این حملات عمدی و مایه‌ی نگرانی سازمان ملل است. به گفته‌ی یوناما، حملات عمدی در برابر غیرنظامیان در افغانستان، نقض جدی قانون بین‌المللی بشردوستانه است و امکان دارد جنایت جنگی محسوب شود.

هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان از حکومت افغانستان خواسته است که عاملان حملات هدفمند بر رهبران مذهبی، کارکنان صحی، خبرنگاران، اعضای جامعه مدنی و کارمندان عدلی و قضایی را به عدالت بکشانند.

از سوی هم، در اعلامیه‌ی یوناما آمده است که شلیک‌های غیرمستقیم در جریان درگیری‌های زمینی در مناطقی که غیرنظامیان زندگی می‌کنند، باعث ۲۵ درصد تلفات غیرنظامیان در ربع دوم سال جاری میلادی شده است.

به نقل از اعلامیه، اخیرا تلفات غیرنظامیان در نتیجه‌ی انفجار ماین‌های جاسازی‌شده نیز افزایش یافته است. یوناما گفته است که پس از آتش‌بس سه روزه در جریان روزهای عید، انفجار ماین‌های جاسازی‌شده عامل عمده‌ی تلفات غیرنظامیان بوده است.

در همین حال، یوناما از طرف‌های درگیر خواسته است که تمام تلاش‌های‌شان را برای حفاظت از غیرنظامیان متمرکز کنند. همچنان از طرف‌های درگیر خواسته شده است که جنگ را کاهش داده و زمینه را برای برگزاری گفت‌وگوهای بین‌الافغانی مساعد کنند.

دیبرا لاینز، نماینده خاص دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که کار بزرگ و تصمیم‌های شجاعانه‌ای برای نزدیک شدن مردم افغانستان به گفت‌وگوهای بین‌الافغانی صورت گرفته است.

او گفته است: «من تمام طرف‌ها را ترغیب می‌نمایم تا با نشان‌دادن تعهد خود به صلح از طریق اقدامات فوری و مشخص برای محافظت از افراد ملکی و کاهش خشونت، پایه و اساس لازم برای گفت‌وگوهای صلح را ایجاد نمایند.»

خانم لاینز تأکید کرده است: «تخریب‌کنندگانی وجود دارند که خواهان پایان‌یافتن جنگ نیستند. مهم نیست آنها چه تاکتیکی را برای تخریب پروسه‌ی صلح به کار می‌برند، به آنها اجازه داده نخواهد شد تا موفق شوند.»

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *