coca-cola

خط زمان موفقیت کوکاکولا

1886 تا 1892

کوکاکولا در ایالت متحده بسیار مورد توجه قرار گرفته بود. کوکاکولا نخستین‌بار در آتلانتا محصول خود را در دواخانه‌ی جاکوب به نمایش عموم گذاشت. در همین مکان نیز هر پیاله سودا را با قیمت 5 سنت می فروخت.

آغاز از آتلانتا

سال 1886 میلادی، در اسکله‌ی نیویورک کارگران مشغول ساخت مجسمه‌ی آزادی بودند. حدود 1300 کیلومتر آن طرف‌تر نیز نماد بزرگ دیگری از آمریکا در حال ساخت و ظهور بود. هم‌چون بسیاری از مردم که تاریخ را عوض کرده‌اند، «جان پمبرتون» نیز که یک دواساز اهل آتلانتا بود، ایده‌ای به ذهنش رسید. یک بعدازظهر،  او مایع کاراملی رنگ بسیار خو ش‌بویی کشف کرد. این مایع با آب کاربنات ترکیب شد و در نهایت به نوشیدنی خوش‌طعمی تبدیل شد. مردم این نوشیدنی جدید را بسیار دوست داشتند و پمبرتون آن را با قیمت 5 سنت برای هر پیاله به مشتری‌ها می فروخت. او و «فرانک رابینسون» این نوشیدنی را کوکاکولا نام‌گذاری کردند.

در سال نخست، پمبرتون فقط 9 پیاله در روز از  کوکاکولا می‌فروخت. اما 100 سال بعد، این کمپنی بیش از 10 میلیارد گیلن از این نوشیدنی را تولید کرد. البته پمبرتون شاهد این موفقیت نبود؛ زیرا در سال 1888 میلادی بدون درک موفقیت بزرگ خود درگذشت.

در طول دوره‌ی سه ساله میان 1888 تا 1891 میلادی، تاجر آتلانتایی به نام «آسا گریگز کندلر»، سرپرست و مدیر کمپنی کوکاکولا بود و رونق بسیاری به آن بخشید.

1893 تا 1904

کوکاکولا در ایالت متحده بسیار مورد توجه بود.

کوکاکولا از ستاره‌ هنری‌- هیلدا کلارک‌- برای تبلیغات خود استفاده کرد.

فراتر از آتلانتا

آسا گریگز، که به طور ذاتی دلال وتاجر بود، کوکا کولا را از یک کشف ساده به تجارت درآمدزا تبدیل کرد. او اشتیاق مردم برای تست نوشیدنی را به خوبی درک کرده بود و همه‌ی تلاش خود را می کرد تا کوکاکولا را به آن‌ها معرفی کند. او ابتدا با دادن کوپن برای تست کوکاکولا تبلیغاتش را آغاز کرد و سپس، لوگوی این کمپنی را روی انواع وسایل هم‌چون ساعت، تقویم، گلدان، پیاله و‌… چاپ می‌کرد. مردم کوکاکولا را همه‌جا می دیدند و دوست داشتند ببینند که چه هست. در سال 1895 میلادی، کندلر کارخانه‌ی نوشابه‌سازی را در شیکاگو، دالاس و لس آنجلس برپا کرد.

در سال 1894 میلادی، تاجر اهل می‌سی‌ی‌پی به نام «جوزف بیدن‌هارد» نخستین فردی بود که کوکاکولا را داخل بوتل ریخت و 12 عدد از آن‌ها را برای کندلر فرستاد. کندلر اشتیاقی برای این موضوع نشان نداد و غافل از این بود که آینده‌ی این نوشابه به بوتل‌ها و قوطی‌های رنگی منتهی خواهد شد.

در سال 1899 میلادی، دو وکیل به نام‌های «بنجامین اف توماس» و «جوزف بی وایتهد» مجوز بوتل کردن نوشابه‌ها را از کندلر گرفتند و آن‌ها را با قیمت یک دالر می‌فروختند.

1905 تا 1918

کوکاکولا در 8 کشور دنیا مورد توجه مشتری‌ها قرار گرفته بود.

با تقلید کودکانه، کوکاکولا‌ بوتل‌های زیبایی برای نوشابه‌های خود ساخت.

حفظ برند

شاید تقلید کار جالبی نباشد؛ اما همه‌ی هدف کوکاکولا رسیدن به موفقیت بود. کوکاکولا نوشابه‌ی دوست داشتنی و برند بزرگی شده بود. هر‌دوی این مسایل باید حفظ می‌شدند. به همین دلیل تبلیغات این محصول به این صورت تغییر کرد که: هیچ‌جای‌گزینی را قبول نکنید.

هم‌چنین شرکت به تولید بوتل‌‌های زیبا نیز روی آورد و در آخر نیز شکل شناخته شده‌ی بوتل‌‌ها را ساخت. کمپنی «روت گلاس» از ایالت ایندیانا زیباترین بوتل را طراحی کرد. در سال 1916 میلادی، آن‌ها فروش این نوشیدنی داخل بوتل را آغاز کردند. بوتل اصلی شیشه به گونه‌ای بود که لوگوی کوکاکولای روی آن در تاریکی نیز به‌راحتی دیده می‌شد.

کوکاکولا رشد بسیاری پیدا کرد و به کشورهای دیگر هم‌چون کانادا، پاناما، کیوبا، پورتو ریکو، فرانسه و‌… را ه پیدا کرد. در سال 1900 میلادی، فقط دو بوتل از کوکا بود و در سال 1920 به یک‌هزار بوتل رسید.

1919 تا 1940

کوکاکولا وارد 53 کشور دنیا شد.

کوکاکولا در بسته‌های شش‌تایی فروخته می‌شد. این طراحی باعث شده بود تا خریداران از این نوشابه در هر‌جایی که دوست دارند، لذت ببرند.

میراث «وودراف»

شاید هیچ‌کس به اندازه‌ی «روبرت وودراف» شیفته‌ی کوکاکولا نشده بود. در سال 1923 میلادی، چهار سال پس از اینکه پدرش، ارنست، کارخانه را از آسا کندلر خریداری کرد، وودراف مدیر کارخانه شد. همان‌طور که کندلر، کوکاکولا را در کشورهای ایالت متحده به همگان معرفی کرد، وودراف نیز آن را به دیگر کشورهای دنیا معرفی و عرضه کرد. وودراف حدود 60 سال مدیر و سرپرست کارخانجات کوکاکولا بود.

وودراف در سال 1928 میلادی، کوکاکولا را به بازی‌های المپیک برد و در بسته‌های شش‌تایی به مشتری‌ها عرضه می‌شد. همین امر باعث شناخه شدن این نوشابه در سراسر دنیا شد. این فکر وودراف بسیار هوش‌مندانه بود و کوکاکولا را تا جایی پیش برد که وارد زندگی روزانه‌ی مردم شد.

1941 تا 1959

کوکاکولا وارد 120 کشور دنیا شد.

در این دوره، اسپرایت تولید و عرضه‌ و واژه‌ی مخفف Coke برای کوکاکولا انتخاب شد.

جنگ و میراث باقی مانده از آن

در سال 1941 میلادی، آمریکا وارد جنگ جهانی دوم شد. هزاران زن و مرد به جبهه‌های جنگ فرستاده شدند و دولت و کوکاکولا از آن‌ها حمایت می‌کردند. وودراف اعلام کرده بود هر‌مردی با یونیفورم نظامی می‌تواند هر‌بوتل کوک را با قیمت 5 سنت خریداری کند. در سال 1943 میلادی، جنرال دیوایت دی آیزنهاور ، تلگرافی برای کمپنی کوکاکولا فرستاد و ارسال مصالح برای 10 کارخانه‌ی نوشابه‌سازی را درخواست کرد. در طول جنگ، مردم از طعم و مزه‌ی این نوشابه لذت می‌برند.

1960 تا 1981

کوکاکولا در 163 کشور دنیا فروخته می‌شد.

در دهه‌ی 70 میلادی، کوکاکولا تبلیغات هیجان‌انگیزی داشت.

دنیایی از مشتری‌ها

پس از 70 سال موفقیت، کوکاکولا تصمیم گرفت تا طعم نوشیدنی‌های خود را بیش‌تر کند. فانتا، نخستین‌بار در دهه‌ی 1940 میلادی تولید و در دهه‌ی 1950 میلادی معرفی شد. اسپرایت، در سال 1961 میلادی، TAB در سال 1963 و Fresca در سال 1966 میلادی پا به عرصه‌ی وجود گذاشتند. در سال 1960 میلادی، کوکاکولا کمپنی Minute Maid را خریداری کرد و خط تولید نوشیدنی‌های خود را توسعه داد.

هر‌سال کوکاکولا مشتری‌های بیش‌تری از سراسر دنیا پیدا می‌کرد و به تدریج وارد کشورهای دورتر هم‌چون پاراگوا، ماکائو، ترکیه و‌… شد. کوکاکولا همیشه تبلیغات هیجان‌انگیز و جالبی داشت. به طور مثال، دوستانی را نشان می داد که با کوک لحظه‌های شادی را با هم سپری می‌کنند. یا مثلا در تبلیغات سال 1971 میلادی، نشان داد گروهی از مردم از سراسر جهان در تپه‌ای در ایتالیا دور هم جمع شده‌اند و آهنگی با مضمون: «من دوست دارم برای دنیا Coke بخرم» سر داده‌اند.

در سال 1978 میلادی، کوکاکولا نخستین شرکت تولید نوشیدنی بود که وارد جمهوری چین شد.

1982 تا 1989

کوکاکولا در 165 کشور دنیا فروخته می‌شد.

در سال 1985 میلادی، کوکاکولا نخستین نوشیدنی بود که به فضا راه پیدا کرد.

Coke رژیمی و Coke جدید

در دهه‌ی 1980 میلادی، تب لاغر شدن میان مردم زیاد شد و بسیاری از آن‌ها از نوشیدن کوکاکولا دست برداشته بودند. در سال 1981 میلادی، «روبرتو سی گویزیتا»، مدیر عامل این کمپنی شد و سیاست‌های جدیدی وارد این شرکت کرد. از جمله باید به ساخت و توسعه‌ی شرکت سرمایه‌گذاری کوکاکولا، تولید نوشابه‌های رژیمی و توسعه‌ی برند تجاری کوکاکولا اشاره کرد.

همین سیاست باعث شد تا در آن زمان کوکاکولا به عنوان کم‌کالری‌ترین نوشیدنی دنیا شناخته شود.

1990 تا 1999

کوکاکولا در این دوره در  200 کشور دنیا حضور داشت.

کوکاکولا ارتباط خود با رویدادهای مهم ورزشی هم‌چون فیفا و المپیک را هرگز کم نکرد.

بازار و برندهای جدید

دهه‌ی 1990 میلادی زمان رشد و توسعه‌ی کمپنی کوکاکولا بود. ارتباط تنگاتنگ این کمپنی با ورزش در حوزه‌های مختلف در طول ده‌ها سال گذشته باعث برتری او شده بود. کوکاکولا در جام جهانی فوتبال، المپیک، جام جهانی راگبی و مسابقات جهانی باسکتبال حضور دایمی داشت.

در سال 1993، آگهی تبلیغاتی مشهور «همیشه کوکاکولا» همه‌جا دیده می‌شد و خرس قطبی زیبا و دوست داشتنی کوکاکولا در آن سال متولد شد.

خط تولیدهای جدیدی به این کمپنی اضافه شدند که از میان آن‌ها می‌توان به نوشیدنی‌های ورزشی، نوشیدنی میوه‌ای کودکان و آب‌های Dasani اشاره کرد. این پیش‌رفت تا حدی بود که در سال 1997 میلادی، کوکاکولا روزانه یک میلیارد بوتل در روز می‌فروخت.

2000 تاکنون

کوکاکولا در بیش از  200 کشور دنیا حضور دارد.

کوکاکولا هم‌چنان در همه‌ی جهان تبلیغات می‌کند.

کوکاکولا در عصر حاضر

در سال 1886 میلادی، کوکاکولا در یک دواسازی کوچک متولد شد. اکنون پس از دو قرن، هم‌چنان بزرگ‌ترین کمپنی تولید کننده‌ی نوشیدنی‌های خوش طعم در سراسر دنیا است و بیش از 50 برند مختلف از آن منشعب شده‌اند. در همه‌جای دنیا این نوشیدنی حضور دارد و در کشورهای مختلف با نام‌های متفاوت عرضه می‌شود.

کوکاکولا، به فرهنگ‌های مختلف مردم در سراسر دنیا توجه بسیاری دارد و نوشیدنی‌های خود را بر‌اساس علاقه و فرهنگ آن‌ها عرضه می‌کند. به همین دلیل است که محصولات این شرکت همه‌ی اقشار جامعه در همه‌جای دنیا را جذب خود کرده‌اند. این شرکت پس از این همه سال شهرت و موفقیت هرگز از کیفیت محصولاتش کم نکرده است و شاید دلیل پایداری و موفقیت طولانی‌مدت آن نیز همین است.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *