پارلمان اروپا از کشورهای عضو اتحادیه اتحادیه اروپا خواسته است که درخواست پناهندگی افغانها، از جمله درخواستهای ردشده را بررسی کنند و آنان را تحت هیچ شرایطی بهگونهی اجباری به افغانستان نفرستند.
این خواست پارلمان اروپا روز گذشته (پنجشنبه، ۲۵ سنبله) طی یک قطعنامه مطرح شده است. این قطعنامه با ۵۳۶ رأی موافق، ۹۶ رأی مخالف و ۵۰ رأی ممتنع از سوی اعضای پارلمان اروپا به تصویب رسیده است.
در این قطعنامه در به تصرف افغانستان از راه زور واکنش نشان داده شده و بر کمکهای بشردوستانه و پاسخگویی هماهنگ به افرادی که زیر تهدید جدی در افغانستان قرار دارند، تأکید شده است.
در قطعنامه آمده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا به زنان افغان که در پی مصونیتشان هستند، برنامهی ویزای ویژه را رویدست گیرند.
ایجاد سهولت در تخلیهی شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و افغانهای زیر تهدید، از طریق راههای مصون خواستی است که از سوی نمایندگان پارلمان اروپا مطرح شده و از کمیسیون اروپا نیز خواسته شده است که برای مسائل بشردوستانه پیشنهاد قانونی ارایه کند.
در بخشی از قطعنامهی پارلمان اروپا آمده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا به همسایگان افغانستان و کشورهایی که به دنبال محافظت از این افراد هستند، همکاری کنند.
از سوی هم، نمایندگان پارلمان اروپا از گزارشهای نقض حقوق بشری، از جمله اعدام، سربازگیری کودکان، سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز و محدود شدن حقوق بشری، بهویژه حقوق زنان در افغانستان ابراز نگرانی کردهاند.
نمایندگان پارلمان اروپا گفتهاند که در حال حاضر شرایط برای به رسمیت شناختن طالبان به این دلیل که طالبان «در حال حاضر دستاوردهای ۲۰ ساله را از بین میبرند»، فراهم نیست.
آنان اما در عین زمان، مشارکت عملیاتی دولت طالبان برای مسائل اکمالاتی کمکهای بشردوستانه و خروج مصون شهروندان خارجی و افغانهای در معرض خطر را یک ضرورت دانستهاند.