طالبان ۳۰ نفر را برای تأمین امنیت «منار جام» غور گماشتند

مسئولان محلی گروه طالبان در ولایت غور تأیید می‌کنند که این گروه ۳۰ نفر را برای تأمین امنیت منار جام در ولسوالی شهرک این ولایت گماشته است.

عبدالحی زعیم، مسئول فرهنگی طالبان در غور امروز (شنبه، ۱۳ قوس) به روزنامه اطلاعات روز گفت که از مجموع این ۳۰ نفر، ۲۰ نفر آنان در پاسگاهی در نزدیکی منار جام و متباقی ۱۰ نفر در یک پاسگاه دیگر در مسیر منتهی به منار جام مستقر شده‌اند.

او افزود که والی، فرمانده امنیه و رییس استخبارات طالبان در غور به همین منظور روز گذشته از این ساحه‌ی منار جام بازدید کرده‌اند. به گفته‌ی عبدالحی زعیم، این افراد بر تأمین امنیت منار جام تأکید کرده‌اند.

قبل از سقوط غور به‌دست طالبان، یک تیم ویژه‌ی امنیتی در ساحه منار جام توظیف بود. این نیروها چگونگی حفاظت از آثار باستانی را آموزش دیده بودند. با تسلط طالبان، هیچ کسی از منار جام غور محافظت نمی‌کرد.

ساکنان غور به روزنامه اطلاعات روز قبلا ابراز نگرانی کرده بودند که پس از سقوط افغانستان به‌دست طالبان، افزون بر تردد وسایط نقلیه‌ی بلندتناژ، کندن‌کاری غیرقانونی نیز در این ساحه صورت می‌گرفت.

از سویی هم، مسئول فرهنگی طالبان در غور از سقوط احتمالی منار جام به‌دلیل نبود دیوار استنادی هشدار می‎‌دهد. او از یونسکو می‌خواهد که در راستای بازسازی منارجام اقدام کند.

منار جام بعد از قطب منار در دهلی نو، پایتخت هند بلندترین منار خشتی جهان است. این منار در سال ۱۱۹۴ میلادی و در زمان سلطنت سلطان غیاث‌الدین غوری به ارتفاع ۶۳ متر ساخته شد.

این منار در فاصله ۶۴ کیلومتری ولسوالی شهرک در دره‌ی موسوم به «جام» نقطه‌ی وصل دریاهای جام و هریرود موقعیت دارد. منار جام در سال ۲۰۰۲ ثبت میراث‌های فرهگی یونسکو شد.

غور یک ولایت کوهستانی و سردسیر افغانستان است و در زمستان بیشتر وقت‌ها در اطراف منارجام برف شدید می‌بارد.