دیبرا لاینز، نمایندهی ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان از جامعه بینالمللی خواسته است تا پشتیبانی عمیق خود را از افغانستان حفظ کرده و برخی تحریمهای اقتصادی را تسهیل کنند. حدود ۱۰ میلیارد دالر ذخایر بانک مرکزی افغانستان که در بانکهای امریکا نگهداری میشد، مسدود شده است.
خانم لاینز این خواست را امروز (چهارشنبه، ۶ دلو) در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کرده است. او در این نشست گفته است که جنگ در افغانستان پایان یافته، اما صلح تحکیم نیافته است.
بهگفتهی او، اکنون زمان آن رسیده است که طالبان براساس اعتماد حکومت کند، نه اینکه ترس از این گروه فراگیر باشد. بهگفتهی او، طالبان باید از حقوق تمام اتباع افغانستان حفاظت و یک گفتوگوی میان افغانی را برای آشتی ملی آغاز کنند.
نمایندهی ویژه دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت این سازمان تأکید کرده است که دلیل ثبات نسبی کنونی خستگی مردم از درگیری و تمرکز آنان بر بقا است.
او هشدار داده است که اگر تدابیری برای حکومت بهگونهای که اعتماد و مسئولیتپذیری ایجاد کند، رویدست گرفته نشود و بر نیازهای واقعی مردم تمرکز نشود، صلح و ثبات شکننده خواهد بود.