افزایش فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان

گزارش سازمان ملل درباره‌ی افزایش فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان؛ طالبان رد کردند

وزارت خارجه‌ی حکومت سرپرست طالبان گزارش گروه نظارتِ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افزایش و موجودیت «گروه‌های خارجی» در افغانستان را رد کرد.

در اعلامیه‌ی وزارت خارجه‌ی طالبان که امروز (دوشنبه، ۱۸ دلو) منتشر شده، آمده است که این گروه گزارش‌هایی را که در آن شواهد، اسناد و مدارک وجود ندارد، به نفع افغانستان، منطقه و جهان نمی‌داند.

شورای امنیت سازمان ملل به تازگی در یک گزارش تحلیلی گفته است که عبدالله، پسر اسامه بن لادن، بنیانگذار شبکه القاعده در ماه اکتبر برای دیدار با طالبان به افغانستان آمده‌ است.

طبق اطلاعات گزارش شورای امنیت، پس از شش ماه حاکمیت طالبان بر افغانستان، این کشور «این پتانسیل را دارد که به پناهگاه امن القاعده شماری از گروه‌های تروریستی با منطقه آسیای میانه و فراتر از آن تبدیل شود».

در این گزارش همچنین آمده است که اعضای گروه‌های تندرو در افغانستان تحت کنترل طالبان آزادی تردد بیشتری به‌دست آورده‌اند و امیدوارند که دولت طالبان برای آنها پناهندگی و گذرنامه فراهم می‌کند که بتوانند به کشورهای جهان سفر کنند.

وزارت خارجه‌ی طالبان اما با رد این گزارش گفته است که این گروه تعهدات خود را در توافق‌نامه‌ای که با امریکا امضا کرده، انجام داده و به کسی اجازه نمی‌دهد تا از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کند. این وزارت افزوده است که طالبان از دیگر کشورها نیز چنین توقع دارند.

وزارت خارجه‌ی طالبان همچنین گفته است که حکومت این گروه به‌عنوان یک نظام مسئول، با استفاده از امکانات و فرصت‌ها موجود، نقشی مثبت در امنیت و ثبات افغانستان، منطقه و جهان ایفا خواهد کرد و «امیدوار است سایر طرف‌ها به‌شمول شورای امنیت این حقایق را درک و اظهارات مسئولانه انجام دهند».

در گزارش شورای امنیت همچنین تصریح شده است که شاخه شبه قاره هند القاعده به‌رهبری اسامه محمود «بین ۲۰۰ تا ۴۰۰» جنگجو در افغانستان دارد که عمدتا از کشورهای بنگلادش، هند، میانمار و پاکستان هستند.

در این گزارش همچنین آمده‌است که قدرت شاخه خراسان داعش در افغانستان پس از آزادی چندین هزار زندانی، از دو هزار و ۲۰۰ تخمین قبلی به چهارهزار نفر رسیده است.

طالبان پیش از این هم فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان از جمله داعش ار تکذیب کرده بودند. این درحالی است که داعش طی ماه‌های اخیر مسئولیت حملات مرگبار را در افغانستان به عهده گرفته است.

دیدگاه‌های شما
  1. تالبان یگ گره ترریستی بوده و خاهد بود سازمان ملل چرا به حرفایی مردم گوش نمیته که به حرفای تالبان گوش میکنه ما تالب را نمیخاهیم و دولت پیشین را هم نمیخاهیم تمام کار مند هایی دولت پیشین فاسید بود

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *