طالبان در کابل اعتراض زنان علیه حجاب اجباری را سرکوب کردند

اطلاعات روز
عکس: آرشیف

شماری از زنان بار دیگر در برابر تصمیم طالبان درباره‌ی حجاب اجباری در شهر کابل دست به اعتراض زدند؛ اما نیروهای طالبان اعتراض آنان را سرکوب کردند.

زنان معترض امروز (سه‌شنبه، ۲۰ ثور) در راه‌پیمایی‌شان شعارهای «برقع حجاب ما نیست» و «زنان را به گروگان نگیرید» را سر می‌دادند. «نان، کار و آزادی» شعار دیگر زنان معترض بودند.

گفته می‌شود که نیروهای طالبان در کابل مانع راه‌پیمایی زنان شده‌اند و خبرنگارانی که پوشش اعتراض رفته بودند، بازداشت کرده‌اند.

ژولیا پارسی، یکی از زنان معترض به روزنامه اطلاعات روز گفت که طالبان آنان را برای دو ساعت در مقابل وزارت امر به معروف و نهی از منکر به گروگان گرفته بودند.

او افزود که طالبان قصد داشتند زنان را به حوزه‌ی انتقال دهند و از آن‌ها اعتراف بگیرند؛ اما آنان مانع چنین کار شدند. پارسی اضافه کرد که طالبان شعارهای معترضان را پاره و آنان را متفرق کردند. این زن معترض تصریح کرد که طالبان زنان معترض را بازداشت نکرده؛ اما خبرنگاران را باخود بردند. درباره‌ی سرنوشت این خبرنگار اطلاعاتی در دست نیست.

دیروز هم گروهی از زنان موسوم به جنبش زنان برای عدالت و آزادی در برابر این تصمیم اعتراض کرده و گفتند که حجاب «اجباری و دیکتاتوری» را نمی‌پذیرند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، رعایت حجاب توسط زنان بالغ را «فرض و ضروری» اعلام کرده و گفته که «بهترین نوع حجاب» پوشیدن چادری است.

این وزارت گفته است که سرپرست زنان بی‌حجاب احضار، سه روز زندانی و حتا در دادگاه محاکمه و مجازات خواهند شد. این تصمیم طالبان واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشته است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه