گرسنگی ۱۹ میلیون نفر در افغانستان؛ «کمک‌های بشردوستانه به شدت مهم است»

اطلاعات روز

سازمان خوراک و زراعت (FAO) و برنامه جهانی غذا (WFP) در یک اعلامیه‌ای مشترک گفته‌اند که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، از بحران مصونیت غذایی در زمستان جلوگیری کرد، اما گرسنگی در سراسر این کشور در سطوح بی‌سابقه‌ای ادامه دارد.

در اعلامیه‌ی این سازمان‌ها که امروز (سه‌شنبه، ۲۰ ثور) منتشر شده، آمده است که برای کمک به حل بحران در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه، حمایت معیشتی و سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت نیاز است.

به نقل از اعلامیه، براساس آخرین تحلیل سازمان مصونیت غذایی، ۱۹.۷ میلیون نفر تقریبا نیمی از جمعیت افغانستان، با گرسنگی حاد مواجه هستند.

پیش‌بینی شده است که وضعیت مصونیت غذایی در افغانستان از ماه جون تا نوامبر ۲۰۲۲ شاهد بهبود جزئی خواهد بود و تعداد افرادی که با عدم مصونیت غذایی حاد مواجه خواهد بودند به ۱۸.۹ میلیون نفر کاهش می‌یابد. این تا حدی به‌دلیل برداشت حاصلات گندم و افزایش کمک‌های هماهنگ‌شده بشردوستانه در سال جاری در کنار افزایش حمایت زراعتی است.

با این حال، طبق گزارش مصونیت غذایی این دستاوردها محدود خواهد بود و خشک‌سالی جاری و بحران عمیق اقتصادی به این معنی است که گرسنگی بی‌سابقه همچنان زندگی و معیشت میلیون‌ها نفر در افغانستان را تهدید خواهد کرد.

در این راستا، ریچارد ترنچارد، نماینده‌ی سازمان خوراک و زراعت درافغانستان گفته است که سطح بی‌سابقه کمک‌های بشردوستانه با تمرکز بر تقویت مصونیت غذایی، تغییراتی را ایجاد کرده است؛ اما وضعیت مصونیت غذایی هنوز وخیم است.

او در عین حال افزوده است که کمک‌های بشردوستانه به شدت مهم است، طوری‌که نیاز به بازسازی معیشت کشاورزی ازهم‌پاشیده و اتصال دوباره کشاورزان و جوامع روستایی به بازارهای روستایی و شهری مهم است. به باور او، «تا زمانی که این اتفاق نیفتد، هیچ راهی برای خروج از این بحران وجود نخواهد داشت».

ماری الن مک گروتی، نماینده‌ی برنامه غذایی جهان در افغانستان هم گفته است که کمک‌های غذایی و حمایت‌های معیشتی اضطراری راه نجات مردم افغانستان است.

او افزوده است که «اجازه‌دادن به اقتصاد برای فعالیت عادی، مطمیین‌ترین راه برای خروج از بحران است، در غیر این صورت رنج‌ها همچنان رشد خواهد کرد».

در پی تسلط طالبان بر افغانستان که منجر به قطع کمک‌ها و تحریم‌های مالی نیز شد، اقتصاد این کشور با فروپاشی کامل مواجه شده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه