ذخایر بانک مرکزی افغانستان در سوئیس ۷۰ میلیون دالر مفاد داشته است

آذر

شاه‌محمد محرابی، عضو صندوق امانی دارایی بانک مرکزی افغانستان در سوئیس می‌گوید که این دارایی تا اکنون ۷۰ میلیون دالر مفاد داشته است.

۳.۵ میلیارد دالر ذخایر بانک مرکزی افغانستان در بانکی در سوئیس نگه‌داری می‌شود.

این مقدار پول نیمی از هفت میلیارد دالر دارایی افغانستان است که پس از حاکمیت طالبان در امریکا مسدود شد.

جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا در فرمانی پول‌های مسدودشده را دو تقسیم کرد که نیمی آن به صندوقی در بانکی در سوئیس منتقل شد. برای مدیریت این صندوق یک هیأت تشکیل شده است.

شاه‌محمد محرابی، عضو هیأت‌مدیره‌ی این صندوق به رسانه‌های داخلی گفته است که ۳.۵ میلیارد دالر و ۷۰ میلیون سودش باید برای ثبات مالی و کاهش نوسانات نرخ ارز در افغانستان استفاده شود.

به‌گفته‌ی او، برای هزینه‌ی عملیاتی و اداری نباید از این پول استفاده شود.

قرار بود از این منابع، بدهی برق افغانستان از کشورهای همسایه و هزینه‌ی چاپ پول افغانی پرداخت شود.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه