هشت مارچ؛ سازمان ملل خواستار پایان فوری محدودیت‌های طالبان علیه زنان شد

دفتر معاونت سازمان ملل در کابل (یوناما) در پیامی به‌مناسبت هشت مارچ یا روز همبستگی جهانی زن خواستار پایان فوری محدودیت‌های «شدید» طالبان بر حقوق زنان و دختران شده است.

این دفتر امروز (چهارشنبه، ۱۷ حوت) گفته است که طالبان تمرکز تقریبا منحصر به فردی را بر تحمیل قوانینی کرده‌اند که اکثر زنان و دختران را عملا در خانه‌ها حبس می‌کنند.

یوناما افزوده است که محدودیت‌های طالبان در تضاد با تعهدات حقوق بشری مندرج در اسناد مربوط به حقوق بشر و آزادی‌‌های اساسی است و به دورنمای افغانستان برای بهبود پس از چندین دهه‌ جنگ آسیب می‌رساند.

روزا اوتنبایوا، نماینده ویژه‌ی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان و رییس هیأت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما) گفته است: «افغانستان تحت تسلط طالبان سرکوب‌کننده‌ترین کشور جهان در عرصه‌ی حقوق زنان باقی مانده است.»

او اقدامات «قصدی و سیستماتیک» طالبان برای منزوی ساختن زنان و دختران «افغان» از اجتماع را ناراحت‌کننده خوانده است.

اوتنبایوا افزوده است که حبس کردن نیمی از جمعیت کشور در خانه‌ها یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های انسانی و اقتصادی جهان است که این امر نه تنها زنان و دختران، بلکه تمام «افغان‌»ها را به آینده‌ی توأم با فقر و وابستگی محکوم خواهد کرد.

یوناما گفته است که از آگست سال ۲۰۲۱ الی اکنون، یک روند دوامدار از احکام و اقدامات تبعیض‌آمیز علیه زنان توسط مقامات حاکم را به ثبت رسانده است.

در حال حاضر زنان و دختران در افغانستان اجازه‌ی آموزش، تحصیل و کار را ندارند.

یوناما می‌گوید که محرومیت از دسترسی به آموزش، پی‌آمدهای بی‌‌شمار فیزیکی، روانی و اجتماعی بالفعل و بالقوه را در پی دارد. این دفتر به موارد خودکشی و ازدواج زیر سن اشاره کرده است.

الیسون دیویدیان، نماینده ویژه‌ی زنان سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که اقدامات طالبان بر همه‌ی «افغان»ها تأثیر می‌گذارد و در طی نسل‌ها محسوس خواهد ماند.

او تأکید کرده است که برای ساختن یک افغانستان صلح‌آمیز و امیدوارکننده، حقوق زنان و دختران باید فورا احیا شود.