عکس: ارسالی

شهروندان افغانستان در پاکستان: سازمان ملل از هر نوع بحث درباره‌‌ی شناسایی طالبان خودداری کند

در آستانه‌ی برگزاری نشست دوحه، گروهی از مهاجران اهل افغانستان، عمدتا زنان امروز (یک‌شنبه، ۱۰ ثور) در پاکستان در یک گردهمایی از سازمان ملل خواستند که از هر نوع بحث در خصوص به رسمیت‌شناختن طالبان خودداری کند.

آنان در قطع‌نامه‌ای گفتند که به رسمیت‌شناختن طالبان به مثابه‌ی یک حکومت مشروع، به معنای «مشروعیت‌بخشیدن به تروریسم و دهشت‌افگنی در سراسر جهان» است.

در قطع‌نامه آمده است که «مشروعیت‌بخشیدن به طالبان، مشروعیت‌بخشیدن به نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت و تبعیض آشکار جنسیتی است که در تناقض با قوانین بین‌المللی قرار دارد».

مهاجران افغانستان گفتند در صورتی که سازمان ملل زمینه را برای به رسمیت‌شناسی طالبان هموار کند، این عملکرد سازمان ملل عدول از همه ارزش‌ها و اصولی است که سازمان ملل به اساس آن بنا شده است.

آنان از تمامی کشورهای عضو سازمان ملل خواستند که هیأت رهبری این سازمان را نسبت به پی‌آمدهای به رسمیت‌شناسی طالبان هشدار دهند و برای شناسایی این گروه رأی مثبت ندهند.

این شهروندان از نهادهای حقوق بشری نیز خواسته‌اند تا سازمان ملل را متوجه مسئولیت‌های‌شان کنند و نسبت به به رسمیت‌شناختن طالبان اعتراض شان را ابراز کنند.

قرار است که سازمان ملل به روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هفته‌ی جاری نشستی را با حضور نمایندگان ویژه‌ی کشورها در امور افغانستان میزبانی کند.

پیشتر آمینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل گفته بود قرار است که در این نشست درباره‌ی شرایطی به رسمیت‌شناختن طالبان بحث شود. این اظهارات او واکنش‌های منفی گسترده‌ای در پی داشت.

به‌تازگی «فرانس۲۴» به نقل از برخی دیپلمات‌ها نوشته است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در نشستی با نمایندگان ۲۵ کشور و سازمان بین‌المللی در دوحه، تلاش می‌کند تا راه‌هایی را برای نفوذ بر طالبان پیدا کند.

طبق گزارش «فرانس۲۴» که امروز منتشر شده، گوترش در این نشست در مورد بازنگری عملیات حیاتی امدادرسانی در افغانستان صحبت می‌کند.