via Hafiz Zia Ahmad/twitter

متقی و نماینده‌ی ویژه سازمان ملل در مورد «نقشه‌ی راه تعامل برای آینده» گفت‌وگو کردند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌‎ی طالبان و روزا اوتنبایوا، نماینده‌ی ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان در مورد «نقشه‌ی راه تعامل برای آینده» گفت‌وگو کرده‌اند.

حافظ ضیا احمد، معاون سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی طالبان امروز (پنج‌شنبه، ۱۱ جوزا) در رشته‌توییتی نوشته است که آقای متقی و خانم اتونبایوا، روز گذشته دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند.

او افزوده است که در این دیدار «هر دو طرف در مورد تعامل افغانستان و جامعه‌ی جهانی، وضعیت کنونی افغانستان و منطقه و نقشه‌ی راه تعامل برای آینده گفت‌وگو کردند».

به‌نوشته‌ی حافظ ضیا احمد، سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان گفته است که پس از تأمین امنیت و ثبات، اکنون «زمان آن است که به‌جای بحث‌های تئوریک، گام‌های عملی برای کاهش آلام ملت برداشته شود».

سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان «آمادگی» خود را برای تعامل با جامعه‌ی جهانی نشان داده و گفته است که طالبان با سازمان‌های امدادرسان «همکاری همه‌جانبه» می‌کنند.

به‌گفته‌ی معاون سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان، نماینده‌ی ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که اولویت آن‌ها رسیدگی به بحران بشردوستانه و رساندن کمک‌های انکشافی، در کنار کمک‌های بشردوستانه، به مردم افغانستان است.

سرپرست وزارت امور خارجه‌ی طالبان در حالی از آمادگی این گروه برای تعامل با جامعه‌ی جهانی حرف زده است که روز گذشته رویترز در گزارشی، دیدار محرمانه هبت‌الله آخوندزاده، رهبر این گروه با نخست‌وزیر قطر را افشا کرد.

رویترز به نقل از یک منبع مطلع نوشته بود که رهبر طالبان «بسیار مشتاق» ادامه‌ی گفت‌وگو در مورد تعامل با جامعه‌ی جهانی و جستجوی راه‌های خروج این گروه از انزوای بین‌المللی است.

گروه طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، به‌دلیل عدم تشکیل دولت فراگیر، صدور فرامین تندروانه علیه زنان و نقض جدی حقوق بشر، در انزوای بین‌المللی به‌سر می‌برد و تا اکنون هیچ کشوری حکومت سرپرست این گروه را به رسمیت نشناخته است.

این گروه هم‌چنین به‌دلیل ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد، با انتقاد گسترده بین‌المللی مواجه شده است.