یک نهاد تحقیقی بریتانیایی: کشت تریاک در افغانستان به‌صورت «بی‌سابقه» کاهش یافته است

یک نهاد ارائه‌دهنده‌ی معلومات جغرافیایی مستقر در بریتانیا موسوم به آلسیس (Alcis) می‌گوید که تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که کشت تریاک در افغانستان «کاهش بی‌سابقه» داشته است.

این نهاد در گزارشی که امروز (سه‌شنبه، ۱۶ جوزا) منتشر کرده، با تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای دریافته است که طالبان «موفقانه» کشت تریاک در ولایت هلمند را تا بیش از ۹۹ درصد کاهش داده‌اند.

در گزارش این نهاد آمده است که پیش از این ولایت هلمند مرکز تولید بیش از ۵۰ درصد تریاک افغانستان بود.

این نهاد که خود را «شرکت پیشرو تجزیه و تحلیل جغرافیایی» می‌داند، می‌گوید که تحقیقات و تحلیل‌های جدید این شرکت و یک محقق امور افغانستان به‌نام «دیوید منسفیلد» نشان می‌دهد که کشت تریاک در جنوب افغانستان نسبت به سال گذشته، ۸۰ درصد کاهش یافته است.

این نهاد گفته است که این کاهش از زمانی صورت گرفته است که گروه طالبان کشت تریاک را ممنوع اعلام کرد.

مایک تریس، یک مسئول سابق مبارزه با مواد مخدر در بریتانیا گفته است که «کاهش مستمر کشت تریاک در این مقیاس، تأثیرات بلندمدت و قابل توجه بر الگوهای قاچاق هیروئین و جرایم سازمان‌یافته در سراسر جهان» خواهد داشت.

این نهاد بریتانیایی گفته است که این کاهش در کشت تریاک در کشوری صورت گرفته است که پیش از این بخش بزرگی از هیروئین غیرقانونی جهان را تأمین می‌کرد.

در دودهه‌ی گذشته افغانستان همواره بزرگ‌ترین مرکز تولید و قاچاق مواد مخدر در جهان دانسته شده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در ماه قوس سال گذشته‌ی خورشیدی اعلام کرده بود که افغانستان منبع تولید ۸۵ درصد از تریاک در جهان است و آن را یک «چالش بزرگ» دانسته بود.

گروه طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، مبارزه با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر را از سیاست‌های اصلی خود اعلام کرده‌ است.

رهبر طالبان در ۱۴ حمل سال گذشته‌ی خورشیدی با صدور فرمانی اعلام کرد که کشت، تولید، خرید و فروش مواد مخدر در افغانستان ممنوع است و با متخلفان براساس «شریعت اسلامی» برخورد خواهد شد.