UNAMA

اوتنبایوا: به رسمیت شناختن طالبان بدون لغو محدودیت‌ها در برابر زنان ناممکن است

روزا اوتنبایوا، نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل و رییس هیأت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما) گفته است تا زمانی که طالبان محدودیت‌ها علیه زنان و دختران را لغو نکنند، به رسمیت‌شناختن حکومت این گروه ناممکن است.

خانم اوتنبایوا این اظهارات را امروز (چهارشنبه، ۳۱ جوزا) در نشست شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرده است. این نشست به‌منظور بحث در مورد وضعیت افغانستان در حال برگزاری است.

اوتنبایوا گفته است که طالبان از یک طرف خواستار به رسمیت‌شناخته شدن حکومت شان هستند و از طرف دیگر با اعمال محدودیت در برابر زنان و دختران، در تضاد با این خواست‌شان و ارزش‌های مندرج در منشور سازمان ملل عمل می‌کنند.

او افزوده است که در دیدارهای متعدد با مقام‌های طالبان این موضوع را یادآوری کرده و خواستار لغو محدودیت‌های این گروه علیه زنان و دختران شده است.

به‌گفته‌ی او، فتواها و فرمان‌های طالبان در بین مردم افغانستان محبوبیت ندارد و ادامه‌ی این وضعیت به اعتبار داخلی و بین‌المللی طالبان بیشتر آسیب می‌زند.

رییس یوناما در جریان صحبت‌هایش حکومت طالبان را «خودکامه و منزوی» توصیف کرده و تأکید کرده است که ترکیب مردانه‌ی حکومت این گروه از قوم پشتون برخاسته‌اند.

روزا اوتنبایوا بر نیاز برگزاری گفت‌وگوهای ملی در افغانستان تأکید کرده است تا به‌گفته‌ی او، تنوع قومی به رسمیت شناخته شود.

نزدیک به دو سال از حاکمیت طالبان بر افغانستان می‌گذرد، اما تا اکنون هیچ کشوری به‌گونه‌ی رسمی حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است.

نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد افغانستان در حالی برگزار شده که اخیرا تیم تحلیل و نظارت کمیته‌ی تعزیرات این شورا در گزارشی گفته است که طالبان به سیاست‌های «مستبدانه‌ی پشتون‌محور» و حذف سال‌های ۱۹۹۰ شان بازگشته‌اند.

این تیم در بخشی از گزارش خود گفته بود نشانه‌هایی وجود دارد که القاعده در حال احیای مجدد توانایی عملیاتی خود است و تحریک طالبان پاکستان هم به حمایت طالبان افغانستان حملات‌اش ‌را در داخل پاکستان انجام می‌دهد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی عمومی حکومت سرپرست طالبان این گزارش را دور از واقعیت خواند و رد کرد.