امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجهی طالبان در دیدار با فریدون سینیرلیاوغلو، هماهنگکننده ویژه و بازرس مستقل سازمان ملل متحد در امور افغانستان مدعی شده است که حکومت این گروه «حقوق اسلامی» زنان را تأمین کرده است.
سینیرلیاوغلو بهتازگی به کابل سفر کرده و با مقامهای طالبان، از جمله سرپرستهای وزارتهای خارجه و داخلهی این گروه گفتوگو داشته است. این نخستین سفر او بهعنوان هماهنگکننده ویژه سازمان ملل به افغانستان است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجهی طالبان شب گذشته (پنجشنبه، ۱ سرطان) در رشته توییتی نوشته است که متقی در دیدار با سینیرلیاوغلو، ابراز امیدواری کرده است که این دیپلمات سازمان ملل با انعکاس دستاوردهای طالبان و درخواستهای مردم، حکومت این گروه را به جامعه بینالمللی نزدیک کند.
سرپرست وزارت خارجهی طالبان گفته است که «طی سالهای گذشته مشکل این بود که گزارشدهندگان خارجی حساسیتهای افغانستان را درک نمیتوانستند».
سخنگوی وزارت خارجهی طالبان به نقل از سینیرلیاوغلو نوشته است که او با کشورهای مختلف عضو سازمان ملل گفتوگو کرده و احساس میکند جامعهی بینالمللی علاقمند بهبود تعامل با حکومت طالبان است.
به نقل از عبدالقهار بلخی، سینیرلیاوغلو گفته است که جنگ در افغانستان پایان یافته، صلح و ثبات برقرار و فساد محو شده است.
بلخی نوشته است که هماهنگکننده ویژه و بازرس مستقل سازمان ملل گفته است که افغانستان با داشتن موقعیت راهبردی، میتواند در تطبیق پروژههای بزرگ منطقهیی نقشی مهم بازی کند و «به همین علت، امنیت در افغانستان اهمیت دارد و دیگر هیچکسی در اینجا خواهان جنگ نیست».
به نوشتهی بلخی، سینیرلیاوغلو گفته است که «جامعهی جهانی بعضی نگرانیهایی دارد که نباید نادیده گرفته شود».
سرپرست وزارت خارجهی طالبان در این دیدار گفته است که این گروه «کشتار و مظالم گذشته را به امن و ثبات تبدیل کرده، حقوق اسلامی زنان را تأمین نموده، زمینه برای تطبیق پروژهها را فراهم کرده است».
متقی مدعی شده است که همه دستاوردهای طالبان در بخش امنیت و مواد مخدر بدون کمک خارجی صورت گرفته و در مقابل شهروندان افغانستان «از سوی جامعهی بینالمللی فقط مجازات جمعی، تحریمها، فرمایشات و محکومیت را دیدهاند».
متقی گفته است که جامعهی بیناللملی باید به مسئولیتهایش عمل کند.
امیرخان متقی درحالی از تأمین حقوق زنان سخن گفته است که در حال حاضر زنان در افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان اجازهی کار و دختران اجازهی تحصیل ندارند.

عکس: وزارت داخلهی طالبان
وزارت داخلهی طالبان نیز از دیدار سراجالدین حقانی، سرپرست این وزارت با هماهنگکننده و بازرس سازمان ملل خبر داده است.
به نقل از خبرنامهی وزارت داخلهی طالبان، سینیرلیاوغلو در دیدار با حقانی گفته است که جامعهی جهانی خواهان روابط خوب با افغانستان است.
او گفته است که باید بین افغانستان و جهان در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم هماهنگی وجود داشته باشد.
در خبرنامهی وزارت داخلهی طالبان آمده است که سینیرلیاوغلو حقوق بشر را حقوق اساسی همه مردم خوانده و گفته است که «باید به دغدغههای سازمان ملل در این زمینه رسیدگی شود».
سراجالدین حقانی گفته است که در حال حاضر تعامل جهان با طالبان زیر سایه ۲۰ سال «اشغال» است و بهگفتهی او، نوعی ادامهی سیاست اشغالگری است که طالبان آن را مفید نمیدانند.
حقانی گفته است که طالبان مسئولیت خود را برای از بین بردن مواد مخدر انجام دادهاند و جامعهی بینالمللی نیز باید مسئولیت خود را در زمینه یافتن معیشت جایگزین مواد مخدر ایفا کند.
او وضعیت امنیتی افغانستان را قابل اعتماد خوانده و گفته است که داعش آشکارا در افغانستان حضور ندارند، ممکن است حامیان فکری محدودی داشته باشند که جای نگرانی نیست