«جبهه آزادی»: حمله بر نمازگزاران در هرات ادامه‌ی نسل‌کشی است

آذر
Photo: Social Media

«جبهه آزادی افغانستان» حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را «ادامه‌ی نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت» خوانده و آن را محکوم کرده است.

مردان مسلح شام روز دوشنبه (۱۰ ثور) در ولسوالی گذره هرات، در شهرک محمدیه که به‌نام شهرک اندیشه نیز یاد می‌شود، نمازگزاران را هنگام خروج از مسجد به رگ‌بار بستند.

به‌گفته‌ی منابع محلی، دو مهاجم مسلح سوار بر موتورسایکل بر نمازگزاران تیراندازی کرده‌اند؛ اما وزارت داخله‌ی طالبان مهاجم را یک نفر اعلام کرده است.

در این حمله شش نفر شامل چهار مرد، یک کودک و یک زن کشته و دو نفر زخمی شده‌اند. شیخ جاوید که وکیل گذر و امام مسجد بود نیز در جمع کشته شده‌ است.

مسئولیت این حمله را هیچ گروهی برعهده نگرفته است.

در اعلامیه‌ی «جبهه آزادی افغانستان» آمده است که این رویداد به سلسله‌ی حملات زنجیره‌ای خونینی اتفاق افتاده که توسط گروه‌های تروریستی تحت حمایت گروه طالبان به هدف دامن‌زدن به اختلافات فرقه‌ای علیه شهروندان هزاره، اهل تشیع و دیگر اقوام افغانستان صورت می‌گیرد.

«جبهه آزادی افغانستان» افزوده است که «شبکه‌های تروریستی از حمایت مستقیم تأمیناتی و تجهیزاتی امارت طالبانی بهرمند اند».

این جبهه اضافه کرده است که این گروه‌ها در گذشته از حملات پیچده‌تری مانند انتحاری، ماین‌گذاری و انفجار از راه دور، علیه اهداف نظامی و غیرنظامی استفاده می‌کردند، اما اکنون «با خیال راحت مردمان ملکی را به رگ‌بار می‌بندند و پس از کشتار گروهی مردم بی‌گناه و بی‌دفاع، بدون هیچ دغدغه و نگرانی به مهمان‌خانه‌ها و محلات تجمع طالبان برمی‌گردند و از هیچ نوع پی‌گرد و بازخواستی هراس ندارند».

«جبهه آزادی افغانستان» تأکید کرده است که افغانستان زیر سلطه‌ی طالبان به لانه‌ی امن هراس‌افگانه‌ی بین‌المللی مبدل شده است و این یک واقعیت «انکارناپذیر» است.

این جبهه از جامعه‌ی جهانی و بازیگران منطقه‌ای دخیل در منازعه‌ی جاری در افغانستان خواسته است تا از تداوم سیاست تعامل و باج‌دهی به طالبان دست بردارند و شریک جرایم ضدبشری گروه‌های تروریستی نشوند.

حملات هدفمند علیه هزاره‌ها و شیعیان در هرات

سال گذشته نیز در یک حمله‌ی مسلحانه در منطقه‌ی هزاره‌نشین جبرئیل در ناحیه‌ی سیزدهم شهر هرات دست‌کم پنج نفر، به‌شمول دو روحانی کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

همچنین سه عالم دینی دیگر شیعه در دو حمله‌ی دیگر در جبرئیل و ولسوالی انجیل هرات کشته شدند.

مسئولیت حملات سال گذشته را نیز هیچ گروهی برعهده نگرفته بود. اکثریت حملات علیه هزاره‌ها را گروه داعش برعهده می‌گیرد.

حملات بر امکان مذهبی و آموزشی هزاره‌ها و شیعیان افغانستان از سال‌ها به این‌طرف جریان دارد. این حملات هدفمند و مصداق نسل‌کشی علیه این گروه قومی و مذهبی در کشور دانسته می‌شود.

در سال‌های گذشته کارزارهایی برای به رسمیت شناختن نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان راه‌اندازی شده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه