جو بایدن، رییسجمهور امریکا برای اولینبار به صراحت هشدار داده است که در صورت تهاجم اسرائیل به رفح در جنوب غزه، ارسال تسلیحات به این کشور را متوقف خواهد کرد.
براساس گزارش رویترز بایدن که دولتش مکررا از اسرائیل خواسته از غیرنظامیان در رفح محافظت کند، روز چهارشنبه (۱۹ ثور) در مصاحبهای گفت: «من به صراحت اعلام کردم که اگر آنها به رفح بروند… من تسلیحات را تامین نمیکنم.»
طبق این گزارش، بایدن اذعان کرده است که بمبهای ایالات متحده در اختیار اسرائیل، علیه غیرنظامیان در غزه استفاده شده است.
اظهارات بایدن که شدیدترین اظهارات وی تا به امروز است، فشار بر اسرائیل را برای خودداری از حملهی تمام عیار به رفح، جایی که آخرین پناهگاه بیش از یک میلیون فلسطینی است، افزایش داد.
اسرائیل تا کنون به اظهارات بایدن واکنشی نشان نداده، اما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل گفته است که عملیات رفح ادامه خواهد یافت.
اسرائیل میگوید برای نابودی کامل حماس راهی جز حمله به رفح وجود ندارد.
در همین حال، اسرائیل روز سهشنبه پس از تصرف گذرگاه رفح در غزه به حملات هوایی و زمینی خود در این شهر ادامه داد و مسیر کمکهای حیاتی را قطع کرد.
مقامهای امریکایی روز چهارشنبه تایید کردند که واشنگتن تحویل یک محموله بمب به اسرائیل را به دلیل خطر برای غیرنظامیان در غزه متوقف کرده است.
گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، این تصمیم را «بسیار ناامیدکننده» خوانده، اما گفته است که او باور ندارد که ایالات متحده ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند.
هشدار امریکا برای توقف ارسال تسلیحات به اسرائیل در حالی صادر شده است که مذاکرات در قاهره در مورد آتشبس در غزه ادامه دارد.
از روز سهشنبه (۱۸ ثور) هیئتهایی از حماس، اسرائیل، ایالات متحده، مصر و قطر در قاهره مشغول مذاکره هستند.
به نقل از یک منبع آگاه، تلویزیون دولتی القاهره مصر بامداد پنجشنبه بدون ذکر جزئیات گزارش داد که موارد اختلاف در حال حل شدن است و نشانههایی مبنی بر دستیابی به توافق وجود دارد.
حماس اواخر روز چهارشنبه اعلام کرد که در مذاکرات آتشبس امتیاز بیشتری به اسرائیل نخواهد داد. اسرائیل نیز روز دوشنبه (۱۷ ثور) اعلام کرد که پیشنهاد آتشبس سه مرحلهای مورد تایید حماس به دلیل تغییراتی که در آن اعمال شده قابل قبول نیست.
مذاکرات برای آتشبس در حالی ادامه دارد که تا کنون بیش از ۳۶ هزار فلسطینی در اثر حملات اسرائیل کشته شدهاند و با بسته شدن گذرگاه رفح قحطی ویرانگر سراسر غزه را فرا گرفته است.
یک مقام سازمان ملل گفته است که به دلیل عملیات نظامی هیچ سوخت یا کمکی به نوار غزه وارد نشده و وضعیتی «فاجعهبار» در این باریکه که بیش از نیمی از جمعیت آن از گرسنگی مرگبار رنج میبرند، به وجود آمده است.