مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید که استخبارات طالبان در لغمان دفتر رادیوی خصوصی «کاوون غژ» را مسدود و فعالیت این رسانه را متوقف کرده است.
این مرکز امروز (یکشنبه، ۱۷ سرطان) با نشر اعلامیهای گفته است که طالبان دفتر این رسانه را با ادعای اینکه «مالکیت آن متعلق به دولت است» مسدود کردهاند.
مرکز خبرنگاران افغانستان به نقل از یک منبع محلی نوشته است که نیروهای استخبارات طالبان در ۲۴ ماه جوزای سال جاری خورشیدی وارد دفتر این رادیو شدند و آن را خاموش کردند و به کارمندان آن گفتهاند که ساختمان و تجهیزات این رادیو متعلق به دولت است و ضبط میشود.
براساس اعلامیهی مرکز خبرنگاران افغانستان، دفتر این رسانه با حضور نمایندگان دفتر والی طالبان در لغمان و ریاست اطلاعات و فرهنگ این گروه مسدود شده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان به نقل از منابع خود در لغمان و کابل گفته است که مدیرمسئول این رسانه از اقدام استخبارات طالبان به وزارت اطلاعات و فرهنگ این گروه شکایت کرده، اما با گذشت سه هفته، هنوز به این موضوع رسیدگی نشده است.
این مرکز افزوده که قرار است این موضوع هفتهی جاری در کمیسیون رسیدگی به تخطیهای رسانهای طالبان و زیرنظر سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ این گروه بررسی شود.
انقلابی یوسفزی، مدیرمسئول رادیو «کاوون غژ» گفته است این رادیو در سال ۱۳۸۴ خورشیدی با کمک مالی مؤسسه «اینترنیوز» ایجاد و تجهیزات مورد نیاز آن خریداری شد و طبق یک تفاهم با ادارهی محلی لغمان، یک قطعه زمین نیز به آن اختصاص داده شد و در آن یک ساختمان یکطبقه برای این رادیو ساخته شد.
او افزوده است که براساس تفاهم اولیه، یک کمیسیون دولتی متشکل از شماری از فرهنگیان، متنفذان محلی و اعضای جامعهی مدنی نیز ایجاد شد تا برچگونگی کار این رادیو نظارت کند.
براساس اعلامیهی مرکز خبرنگاران افغانستان، این رادیو از وزارتهای اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنولوژی معلوماتی و صنعت و تجارت جواز دارد و مطابق این جوازها در این سالها مالیه پرداخت کرده است.
این مرکز افزوده است که جواز سرمایهگذاری برای این رادیو از سوی وزارت صنعت و تجارت بهنام انقلابی یوسفزی صادر شده، در جواز وزارت مخابرات از این رادیو بهعنوان رادیوی «خصوصی» یاد شده، اما در جواز وزارت اطلاعات و فرهنگ «انجمن علمی و فرهنگی لغمان» بهعنوان صاحبامتیاز و انقلابی یوسفزی بهعنوان مدیرمسئول این رادیو درج شده است.
انقلابی یوسفزی گفته است که «انجمن علمی و فرهنگی لغمان» مسئولیت نظارت بر رادیو «کاوون غژ» را به عهده داشت، اما بهدلیل اینکه اعضایش جواز آن را تمدید نکردند، اکنون لغو شده است.
او افزوده است که براساس تفاهم این انجمن با مؤسسه اینترنیوز، در صورت لغو انجمن، رادیو به کسانی که در آن کار میکنند تعلق میگیرد.
یک منبع از ادارهی محلی طالبان در لغمان به مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است این رادیو «بیتالمال» است و بستن دفتر آن نیز موقتی است و قرار است بهزودی در مورد راهاندازی دوبارهی آن تصمیم گرفته شود.
مرکز خبرنگاران افغانستان از مسدودشدن دفتر این رادیوی محلی از سوی طالبان نگرانی عمیق خود را ابراز کرده و خواستار بازگشایی دفتر آن شده است.
این مرکز افزوده است: «در مادهی چهارم قانون رسانههای همگانی که از سوی حکومت طالبان نیز قابل اجرا خوانده شده، آمده است که هيچ شخص حقيقی يا حکمی نمیتواند فعاليت آزاد رسانههای خبری و يا معلوماتی را منع، تحريم، سانسور يا محدود نموده و يا طور ديگری در امور و نشرات رسانههای همگانی و معلوماتی مداخله کند.»
طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیتهای گستردهای بر فعالیت رسانهها و خبرنگاران در کشور وضع کردهاند.
استخبارات و نیروهای پولیس این گروه بارها به دفترهای رسانهها هجوم برده و فعالیت آنها را متوقف کردهاند.