Photo: sent to Etilaatroz

گازگرفتگی در کاپیسا جان یک جوان را گرفت و سه را نفر راهی شفاخانه کرد

فرماندهی امنیه‌ی طالبان در ولایت کاپیسا اعلام کرده است که یک جوان ۱۸ساله بر اثر مسمومیت ناشی از گاز جان باخته است و شش نفر دیگر در شفاخانه بستری شده‌اند که وضعیت دو نفر آنان وخیم است.

در خبرنامه فرماندهی امنیه‌ی طالبان در کاپیسا آمده است که پیش از چاشت امروز (پنج‌شنبه، ۲۵ دلو) چهار کارگر در یک ساختمان نیمه‌کاره در روستای الیاس‌خیل مرکز کاپیسا، در اتاق شان گاز روشن کرده و خواب رفته بودند.

به نقل از خبرنامه، از این چهار نفر یک جوان ۱۸ساله به نام شهرام که باشنده پروان بود، بر اثر تنفس گاز دچار مسمومیت شده و جان باخته است و سه نفر دیگر به شفاخانه منتقل شده‌اند. این سه نفر که باشندگان پروان هستند، وضعیت دو نفر شان وخیم گزارش شده است.

همه‌ ساله در فصل سرما، مرگ‌ومیر ناشی از مسمومیت گاز افزایش می‌یابد.

مونوکسید کربن نوعی گازی است که از سوختن یا احتراق مواد سوختی، از جمله گاز، چوب و زغال‌سنگ تولید می‌شود.

انسان وقتی مونوکسید کربن را تنفس می‌کند، این گاز جایگزین اکسیژن در جریان خون می‌شود و در نتیجه قلب، مغز و بدن با کمبود اکسیژن مواجه می‌شود.

عدم تهویه درست دود وسایل گازسوز و بی‌احتیاطی هنگام استفاده از این وسایل از عوامل مسومیت ناشی از گاز مونوکسید کربن دانسته می‌شود.