سفر هیأت امریکایی به کابل؛ خلیل‌زاد از آزادی یک شهروند امریکا از بند طالبان خبر داد

آذر

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا در امور افغانستان که با یک هیأت امریکایی به کابل آمده است، از رهایی یک شهروند امریکا از بند طالبان خبر داده است.

او عصر امروز (پنج‌شنبه، ۳۰ حوت) در ایکس نوشته است: «امروز روز خوبی است. ما موفق شدیم یک شهروند امریکایی به نام جورج گلزمن را پس از دو سال بازداشت در کابل آزاد کنیم.»

خلیل‌زاد افزوده است که دولت طالبان موافقت كرد كه گلزمن را به عنوان یک حسن نیت به دونالد ترامپ و مردم امریكا آزاد كنند.

او گفته است که جورج در حال بازگشت به خانه به خانواده‌اش است.

خلیل‌زاد گفته است که دونالد ترامپ، آزادی امریکایی‌ها را در اولویت بالایی قرار داده و کمک‌ به این تلاش برای او «افتخار» است

خلیل‌زاد که زمانی مذاکره‌کننده ارشد امریکا با طالبان بود و همچنین معمار توافق دوحه شناخته می‌شود، پس از حدود چهار سال با آدام بویلر، نماینده ویژه رییس جمهور امریکا در امور زندانیان به کابل سفر کرده است.

این هیأت امروز با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان دیدار و گفت‌وگو کرده است.

ضیاءاحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان گفته است که در این دیدار روابط دوجانبه افغانستان و امریکا، آزادی زندانیان و ارائه خدمات قنسولی به افغان‌ها در ایالات متحده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

تکل نوشته است که سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان ضمن استقبال از این هیأت امریکایی، ورود آنان به کابل را یک تحول مثبت در روابط دوجانبه توصیف کرده است.

متقی گفته است که طالبان با توجه به سیاست خارجی متعادل خود، به دنبال روابط مثبت با همه طرف‌ها است. او افزوده است که «مهم است که افغانستان و ایالات متحده بتوانند مسائل را از طریق گفت‌گو حل کنند».

سرپرست وزارت خارجه‌ی اضافه کرده است: «هر دو کشور باید بر آثار جنگ ۲۰ ساله غلبه کنند و روابط مثبت سیاسی و اقتصادی با یکدیگر داشته باشند.»

ضیاءاحمد تکل نوشته است که آدام بویلر، نماینده ویژه رییس جمهور امریکا در امور زندانیان، پیشرفت در مورد موضوع زندانیان بین افغانستان و ایالات متحده را گام خوبی در جهت ایجاد اعتماد توصیف کرده است.

این نخستین سفر هیأت امریکایی در بیش از سه سال گذشته به کابل است.

مقام‌های ارشد امریکا تاکنون درباره‌ی سفر این هیأت و آینده روابط واشنگتن با طالبان چیزی نگفته‌اند.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا پیش از رسیدن به کاخ سفید و پس از آغاز کارش، بارها در اظهارات خود درباره‌ی افغانستان بر استرداد تجهیزات نظامی امریکا از طالبان تأکید کرده است.

او همچنین گفته است که اگر در سال ۲۰۲۱ رییس‌جمهور می‌بود، پایگاه بگرام را حفظ می‌کرد. ترامپ ادعا دارد که این پایگاه اکنون در اختیار چین است. به گفته ترامپ، بگرام بخاطر نزدیکی به تأسیسات هسته‌ای چین، برای امریکا مهم است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه