منابع محلی در دایکندی میگویند که طالبان در ولسوالی خدیر، مدیر مرکز آموزش زبان انگلیسی «افق نو» و پنج استاد این مرکز را از سه تا پنج ماه زندان محکوم کردهاند.
یک منبع معتبر به روزنامه اطلاعات روز گفت که سید حبیب روشن، مدیر این مرکز آموزشی با دو استاد، هر یک به پنج ماه و سه استاد دیگر هر یک به سه ماه زندان محکوم شدهاند. منبع از استادان مرکز آموزشی «افق نو» به نامهای رازق تقیپور، محمد آصف راهش، «نجف»، «رشید» و «عصت» نام میبرد.
به گفتهی منبع، این شش نفر امروز (دوشنبه، ۲۹ ثور) توسط محکمهی ابتدائیهی طالبان در ولسوالی خدیر محاکمه شدهاند.
بهگفتهی منبع، طالبان این افراد را به اتهام «تدریس درسهای مسیحیت» به زندان محکوم کردهاند.
استخبارات طالبان در ولسوالی خدیر دایکندی مدیر و استادان مرکز آموزشی «افق نو» را در ماه جدی سال گذشتهی خورشیدی بازداشت، اما با قید ضمانت رها کرده بودند.
به گفته منبع، مدیر و استادان این مرکز امروز دوباره بازداشت شدند و قرار است به زندان طالبان در نیلی منتقل شوند.
مرکز آموزشی «افق نو» در منطقهی «کورگه»ی ولسوالی خدیر دایکندی قرار داشت.
منابع قبلا به روزنامه اطلاعات روز گفته بودند که طالبان دلیل بازداشت این افراد را «تدریس زبان انگلیسی و ترویج فرهنگ کفری و عدم توجه به قوانین امارت و نبود مضامین دینی» خواندهاند.
طالبان نمایندگی این مرکز آموزشی در ولسوالی در ولسوالی سنگتختوبندر دایکندی را نیز تعطیل و استادان آن را بازداشت کردهاند. از سرنوشت این استادان اطلاعات تازهای در دست نیست.
این گروه در ولسوالی لعل و سرجنگل ولایت غور نیز یک مرکز آموزش زبان انگلیسی را تعطیل کرده است.
طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان محدودیت گستردهای بر فعالیتهای آموزشی وضع کردهاند و شماری از مراکز آموزشی را به دلایل گوناگون، از جمله آموزش دختران، تعطیل کردهاند.