خلیل‌زاد: حمله‌ی پاکستان به کابل ناکام بود

اطلاعات روزاتاق خبر
Photo: Gage Skidmore / Flickr

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان می‌گوید که به نظر می‌رسد حمله‌ی پاکستان بر پایتخت افغانستان ناکام بوده است.

آقای خلیل‌زاد امروز (شنبه، ۱۹ میزان) در ایکس نوشته است: «ظاهرا فردی که هدف قرار گرفته بود، اصلا در کابل حضور نداشت.»

اشاره‌ی آقای خلیل‌زاد به نورولی محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان است که گفته می‌شود هدف حمله‌ی پنج‌شنبه‌شب پاکستان در کابل بوده است؛ اما منابع رسمی تا کنون این موضوع را تأیید نکرده‌اند.

زلمی خلیل‌زاد افزوده است: «اسلام‌آباد در گام بعدی ممکن است چه کاری انجام دهد؟ حملات بیشتر؟»

نماینده‌ی ویژه پیشین امریکا گفته است که طیاره‌های پاکستانی بر فراز کابل پرواز کرده‌اند و دیوار صوتی را شکسته‌اند و طالبان نیز خود را برای پاسخ آماده می‌کنند.

او گفته است: «برخی رهبران [طالبان] خواهان واکنش فوری هستند. احتمال درگیری و بی‌ثباتی گسترده‌تر رو به افزایش است.»

خلیل‌زاد در ادامه نوشته است: «در زمان‌هایی که بحران‌ها شدت می‌گیرند، دیپلوماسی می‌تواند راه نجات باشد. وزیر دفاع پاکستان و رییس آی‌اس‌آی تمایل خود را برای سفر به کابل نشان داده‌اند. آیا این نشانه‌ای از تمایل پاکستان به مذاکره با افغانستان (طالبان) است یا مهم‌تر از آن، با تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)؟ من در این مورد تردید دارم.»

نماینده‌ی ویژه پیشین امریکا گفته است که در زمان عمران خان مقام‌های پاکستانی با طالبان آن کشور وارد مذاکره شدند و آتش‌بس برقرار شد و اگر آقای خان برکنار نمی‌شد، توافق با تی‌تی‌پی پیش می‌رفت و جان هزاران پاکستانی نجات می‌یافت.

او اضافه کرده است که همچنین اگر عمران خان برکنار نمی‌شد «پاکستان اکنون در بحران قرار نمی‌داشت و به‌سوی دولت ورشکسته با شورش‌ها و ترور در حال حرکت نبود».

زلمی خلیل‌زاد گفته است که «هنوز برای نهادهای حکومتی در اسلام‌آباد دیر نشده تا دیپلوماسی را در آغوش بگیرند. اما من خوشبین نیستم. برای جلوگیری از یک درگیری گسترده‌تر، نیاز است کشورهای با نفوذ بر نهادهای پاکستانی فشار بیاورند و درگیر شوند».

حوالی ساعت ۱۰:۰۰ پنج‌شنبه‌شب هفته‌ی گذشته صدای انفجارهای قوی در شهر کابل شنیده شد.

سخن‌گوی طالبان وقوع انفجار را تأیید کرد، اما جزئیاتی ارائه نکرد و گفت که تحقیقات جریان دارد.

یک روز پس از آن وزارت دفاع طالبان تأیید کرد که پاکستان به کابل و پکتیکا حمله کرده است.

این وزارت در مورد محل حمله‌ی پاکستان به کابل و اهداف آن جزئیاتی ارائه نکرد.

براساس پیام‌های صوتی اعضای طالبان که به دسترس روزنامه اطلاعات روز قرار گرفته، این حمله در چهارراهی عبدالحق کابل انجام شده و هدف آن یک موتر نوع «لندکروزر» بوده است.

شماری از خبرنگاران و کاربران پاکستانی گزارش داده‌اند که هدف این حمله نورولی محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان بود، اما او از این حمله جان سالم بدر برده است.

وزارت خارجه و ارتش پاکستان تا کنون رسما مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه