سازمان جهانی کمک‌های حقوقی پناهندگان: امریکا به همکاران پیشین خود در افغانستان پشت کرده است

اطلاعات روز
Photo: PICRYL

سازمان جهانی کمک‌های حقوقی و دادخواهی برای پناهندگان می‌گوید ایالات متحده به شهروندان افغانستان که برای مأموریت امریکا جان خود را به خطر انداختند، پشت کرده است.

این سازمان روز سه‌شنبه (۲۰ اسد) در اعلامیه‌ای به‌مناسبت پنجمین سالروز سقوط نظام جمهوری، روی‌کارآمدن مجدد طالبان و خروج امریکا از افغانستان، از محدودیت‌های دولت ترامپ بر پناه‌جویان اهل افغانستان انتقاد کرده است.

این سازمان گفته است: «دولت ایالات متحده به‌طور فزاینده‌ای به پناهندگان افغانستان، از جمله آنانی که جان خود را برای حمایت از مأموریت امریکا در افغانستان به خطر انداخته‌اند، پشت کرده است.»

سازمان جهانی کمک‌های حقوقی و دادخواهی برای پناهندگان (آی‌آرای‌پی) می‌گوید سال‌ها تأخیر در صدور ویزای ویژه مهاجرت (اس‌آی‌وی) بسیاری از متحدان امریکا در افغانستان را در خطر نگه داشته است.

این نهاد افزوده است که محدودیت‌های جدید دولت ترامپ مانع از رسیدن آنان به امنیت می‌شود.

جنیفر پاتوتا، معاون مدیر خدمات حقوقی «آی‌آرای‌پی» گفته است: «هم‌زمان که دولت ترامپ ورود شهروندان افغانستان را به کشور ممنوع کرده است، فعالانه جوامع اهل افغانستان را که بر این راه‌ها تکیه کرده‌اند و زندگی‌شان را در ایالات متحده ساخته‌اند، متلاشی می‌کند. خواه خودسرانه دارندگان گرین‌کارت را هدف قرار دهد یا متحدانش را در خارج از کشور سرگردان کند، دولت ایالات متحده به وعده‌ای که برای محافظت از پناهندگان افغانستان به کنگره داده بود، خیانت کرده است.»

از اواخر سال ۲۰۲۵ میلادی، زمانی که ممنوعیت سفر و توقف صدور ویزای مهاجرتی برای شهروندان افغانستان اجرایی شد، پس از آن حتا از ورود افراد واجد شرایط ویزای ویژه مهاجرتی امریکا نیز جلوگیری شده است.

سازمان جهانی کمک‌های حقوقی و دادخواهی برای پناهندگان دولت امریکا را به برخورد تبعیض‌آمیز متهم کرده و گفته است که اداره‌ی ترامپ رسیدگی به پناه‌جویان را فقط به «افریقایی‌های سفیدپوست» محدود کرده است و در سال مالی ۲۰۲۶ تنها سه شهروند افغانستان را اسکان داده است.

این سازمان نه‌تنها از ممانعت ورود شهروندان افغانستان که جان همکاران پیشین ارتش و نهادهای امریکایی را در داخل افغانستان و کشورهای همسایه به خطر می‌اندازد، بلکه نسبت به برخوردها با پناه‌جویان افغانستان در داخل خاک امریکا نیز انتقاد کرده است.

در اعلامیه‌ی «آی‌آرای‌پی» آمده است که در داخل خاک ایالات متحده نیز پناه‌جویان افغانستان دستگیر و وضعیت قانونی آنان سلب می‌شود و در معرض اخراج قرار می‌گیرند.

این در حالی است که دونالد ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید در اوایل سال ۲۰۲۵ میلادی، دستور داد ورود شهروندان چندین کشور از جمله افغانستان به خاک امریکا منع شود.

او همچنین روند صدور هرگونه ویزای مهاجرتی و تحصیلی و گردشگری به شهروندان برخی کشورها از جمله افغانستان را لغو کرد.

براساس فرمان ترامپ، هزاران نفر که به‌دلیل همکاری با ارتش و نهادهای امریکایی بین ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ میلادی، در معرض انتقام‌جویی طالبان قرار دارند، همچنان در داخل افغانستان و برخی کشورهای منطقه منتظر ویزای ویژه مهاجرتی یا «اس‌آی‌وی» هستند.

این در حالی است که به‌تازگی دادگاهی در امریکا حکم کرده است که افراد دارای پناهندگی در امریکا می‌توانند اعضای خانواده‌‎ی خود را از افغانستان دعوت کنند. دیگر موارد ممنوعیت سفر شهروندان افغانستان به امریکا همچنان پابرجا است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه