کرزی در هندوستان: تسلیم فشارها نمی‌شویم

حامد کرزی رییس جمهور افغانستان در هندوستان گفته است که تسلیم ارعاب‌ها و فشارها برای امضای موافقت‌نامه دوجانبه‌ی امنیتی با ایالات متحده‌ی امریکا نمی‌شود. او در این سفرش تلاش دارد کمک‌های بیش‌تر نظامی هندوستان را جلب کند.
کرزی قرار است در آغاز سفر سه روزه‌اش به هندوستان با من موهان سینگ، نخست‌وزیر و سلمان خورشید، وزیر خارجه‌ی این کشور ملاقات کند. ایالات متحده‌ی امریکا امیدوار است که هندوستان بتواند کرزی را به امضای موافقت‌نامه‌ی امنیتی وادار کند.
کرزی که ماستری‌اش را در علوم سیاسی از هندوستان گرفته است، به تکرار به این کشور سفر می‌کند و روابط نزدیکی با دهلی جدید دارد. هندوستان مراقب این مسئله است که بعد از خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان، دوباره طالبان در ‌کشور قدرت نگیرند.
کرزی در مصاحبه‌ای با تلویزیون هندوستان با بیان دوباره‌ی شرط‌هایش برای امضای موافقت‌نامه‌ی امنیتی با ایالات متحده‌ی امریکا، گفت که در این رابطه مرعوب نمی‌شود. کرزی در این مصاحبه با «ان‌دی تی‌وی» گفت: «اظهارات تهاجمی کار نمی‌کنند… ما ملتی نیستیم که تسلیم ارعاب شویم». او افزود: «اگر آن‌ها (امریکایی‌ها) این مسئله را که باید درک می‌کردند، درک نکرده‌اند، برای‌شان خوب است که درک کنند».
کرزی پیش از دیدار با من موهان سینگ گفت: «ما زمانی این (موافقت نامه امنیتی) را امضا می‌کنیم که مطمئن شویم امضای ما صلح و ثبات می‌آورد». حامد کرزی که سال آینده زمان کاری‌اش به پایان می‌رسد، در اصول موافقت‌نامه‌ی امنیتی با واشنگتن را تأیید کرده است، اما گفته است که این موافقت‌نامه را بعد از انتخابات ریاست جمهوری امضا می‌کند.
این اظهارات کرزی مایه‌ی رنجش مقام‌ها و قانون‌گذاران ایالات متحده‌ی امریکا شده است. مقام‌های امریکایی گفته‌اند اگر این موافقت‌نامه تا آخر سال روان میلادی امضا نشود، همه‌ی نیروهای امریکایی از افغانستان خارج می‌شوند. جیمز دابینز، نماینده‌ی ویژه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا برای افغانستان و پاکستان این هفته در یک جلسه‌‌‌ی ‌کمیته‌ی مجلس سنای امریکا ابراز امیدواری کرد که هندوستان بتواند کرزی را به امضای این موافقت‌نامه ترغیب کند.
دابینز گفت: «فکر می‌کنم سفر او به هندوستان می‌تواند تأثیرگذار باشد، زیرا او در آن‌جا مورد احترام بالا قرار دارد و روابط خوبی با حکومت هندوستان دارد». هندوستان حدود دو میلیارد دالر در بخش بازسازی افغانستان کمک کرده است و انتظار می‌رود که حامد کرزی در این سفرش خواستار کمک‌های بیش‌تر، به‌شمول بخش نظامی شود. کرزی در سفر ماه می‌اش به هندوستان «فهرستی از آرزوهای» خود در بخش کمک نظامی را به دهلی جدید سپرده بود.
در حالی که برخی ناظران معتقدند هندوستان نباید وارد یک جنگ قدرت در افغانستان شود، روزنامه‌ی «اندیان اکسپرس» به این باور است که دهلی جدید باید برای مقابله با رقیبش پاکستان که زمانی حامی اصلی طالبان بود، به افغانستان کمک نظامی کند.
این روزنامه در سرمقاله‌ی روز جمعه اش نوشته است: «هرچند پیامدهای منطقه‌ای تحویل‌دهی تسلیحات به کابل باید با احتیاط مورد سنجش قرار گیرد، دهلی جدید نمی‌تواند خطری برآمده از پیشروی احتمالی اردوی پاکستان در افغانستان بعد از سال 2014 را نادیده بگیرد».
ام.کی. بهادراکمار، سفیر اسبق هندوستان در کابل گفته است که ممکن است کرزی مورد استقبال گرم هندوستان قرار بگیرد، اما نمی‌تواند انتظار داشته باشد که همه‌ی خواست‌هایش برآورده می‌گردد. بهادراکمار به خبرگزاری فرانس پرس گفت: «تا جایی که به ضروریات افغانستان مربوط می‌شود، درک من این است که گفت‌وگوهایی در هر دو بخش بازسازی اقتصادی و تقویت ظرفیت نیروهای اردو جریان دارد». «دویچه وله»

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *