ناتو: موافقت‌نامه‌ی امنیتی باید تا بهار امضا شود

ناتو: موافقت‌نامه‌ی امنیتی باید تا بهار امضا شود

یک فرمانده ارشد نظامی ناتو گفته است اگر حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان تا اوایل بهار سال آینده از امضای موافقت‌نامه‌ی امنیتی با ایالات متحده‌ی امریکا خودداری کند، ناتو خروج کامل نیروهایش را از این کشور برنامه‌ریزی می‌کند.
مناسبات حامد کرزی و ایالات متحده‌ی امریکا به دلیل خودداری او از امضای موافقت‌نامه‌ی دوجانبه‌ی امنیتی متشنج شده است. این موافقت‌نامه زمینه‌ی حضور نیروهای امریکایی را در افغانستان برای بعد از سال 2014 مهیا می‌سازد، اما کرزی با مطرح کردن شرط‌هایی، گفته است که این قرارداد را پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امضا نمی‌کند.
ناتو می‌گوید که بدون امضای موافقت‌نامه‌ی امنیتی میان ایالات متحده‌ی امریکا و افغانستان، نمی‌تواند توافقات خود با حکومت افغانستان را در مورد حضور نیروهای ائتلاف در ‌کشور بعد از سال 2014 نهایی سازد. قرار است شماری از سربازان ناتو در چهارچوب یک مأموریت آموزشی و مشورتی در افغانستان باقی بمانند.
ایالات متحده‌ی امریکا و ناتو می‌گویند که بدون امضای موافقت‌نامه‌ی امنیتی، همه‌ی نیروهای‌شان را که حالا به 84 هزار تن می‌رسد، تا پایان سال 2014 از افغانستان خارج می‌کنند. فلیپ بریدلف، جنرال نیروی هوایی امریکا و فرمانده ارشد نیروهای متحد ناتو در اروپا، می‌گوید که برنامه‌‌ریزی برای حضور نیروهای نظامی در افغانستان در آینده در حوالی ماه آپریل سال آینده صورت خواهد گرفت، زمانی که افغانستان در حال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است.
جنرال بریدلف می‌افزاید که ناتو و ایالات متحده‌ی امریکا باید در اوایل بهار تصمیم بگیرند که آیا شمار محدودی از نیروهای خود را برای آموزش نیروهای افغانستان باقی می‌گذارند یا این‌که به «گزینه‌ی صفر» متوسل می‌شوند و همه‌ی نیروهای خود را خارج می‌کنند.
این جنرال امریکایی به شماری از خبرنگاران گفت: «اگر قرار باشد که ما یک گزینه‌ی شدیدی را در افغانستان انتخاب کنیم، نیاز به وقت معینی دارد تا بتوانیم نیروهای خود را از آن‌جا خارج کنیم، و فکر نمی‌کنم که رییس جمهور کرزی این زمان‌بندی را خوب درک کرده باشد».
حامد کرزی که در اصول این موافقت‌نامه‌ی امنیتی را تأیید کرده، گفته است زمانی آن را امضا می‌کند که ایالات متحده‌ی امریکا برگزاری شفاف انتخابات افغانستان را تضمین کند، حملات امریکایی‌ها بر خانه‌های افغان‌ها متوقف شوند و امضای این موافقت‌نامه برای افغان‌ها صلح بیاورد. «دویچه وله»

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *