قالین افغانی جایزه‌ی بین‌المللی اسکار را به دست آورد

اتاق تجارت و صنایع کشور از حکومت می‌خواهد تا زمینه‌ی بازگشت مولدان قالین افغانی را به هدف رقابت این صنعت در بازار‌های بین‌المللی فراهم سازد. مسئولان این اتاق می‌گویند، با فراهم‌سازی امکانات مالی برای مولدان قالین، می‌توان زمینه را برای رقابت صادراتی قالین افغانی در بازار‌های بین‌المللی مساعد کرد.
محمد قربان حق‌جو، رییس هیأت عامل این اتاق به روز شنبه به مناسبت اعطای جایزه‌ی بین‌المللی اسکار به قالین افغانی در شهر ‌هانوور جرمنی گفت که امسال صادرات قالین افغانی در مقایسه به سال گذشته افزایش یافته است. وی صادرات قالین را در 9 ماه نخست سال گذشته 192 هزار متر مربع خواند و گفت که امسال این رقم به 652 هزار متر مربع افزایش یافته است.
اما آقای حق‌جو برای رشد این صنعت روی برگشت کامل صنعت مهاجر شده‌ی قالین افغانی و حمایت تولید کنند‌گان قالین در داخل کشور تأکید کرد: «در قدم اول باید جدی تلاش نماییم که زمینه‌ی آمدن مولدان قالین ما را از پاکستان به افغانستان فراهم کنیم. 90 درصد مولدان قالین ما همین حالا در پاکستان زند‌گی می‌کنند و دولت پاکستان امکانات را برای‌شان فراهم کرده و قرضه برای‌شان داده می‌شود. دولت ما باید شهرک‌های تولید قالین را در افغانستان بسازد و بدون امکانات پولی قالین افغانستان رشد نمی‌کند».
اتاق تجارت و صنایع افغانستان در حالی از آن‌چه عدم حمایت از تولید قالین در این کشور می‌داند که اخیراً در یکی از نمایشگاه‌های بین‌المللی، قالین افغانی از لحاظ کیفیت، رنگ و دیزاین مقام اول را کسب کرد. نمایشگاه بین‌المللی دموتکس از تاریخ 11 تا 14 جنوری در شهر ‌هانوور جرمنی با اشتراک 1600 شرکت تولید کننده‌ی قالین و فرش از 60 کشور جهان برگزار شده بود.
در این نمایشگاه قالین افغانستان از مجموع قالین‌های 60 کشور جهان از لحاظ بافت، طراحی و کیفیت در صدر قرار گرفت و جایزه‌ی بین‌المللی اسکار را دریافت کرد. در این حال وزارت تجارت و صنایع از تلاش‌ها برای بهبود صادرات اقلام و امتعه‌ی افغانی، به‌خصوص قالین سخن می‌گوید.
عبدالرحیم سعیدی، رییس بخش خصوصی وزارت تجارت و صنایع افغانستان در این نشست تطبیق برنامه‌ی انکشاف مارکیت‌ها را جزو همین تلاش‌های حکومت می‌خواند: «قالین افغانستان تنها پول و ثروت برای افغانستان نمی‌آورد، بلکه هویت ملی ماست. یک تعداد چالش‌ها البته است و ما در وزارت تجارت کاملاً مصمم هستیم که دوشادوش هم کار کنیم. پروژه‌ی انکشاف مارکیت‌ها که در راس آن بازاریابی قرار دارد و از سوی بانک جهانی تمویل می‌شود. از طریق این پروژه ما می‌توانیم برای خود بازار را پیدا کنیم و تولید افغانستان را به آن‌جا برسانیم».
آگاهان امور اقتصادی و تولید کنند‌گان قالین در افغانستان همواره از صادرات قالین افغانی به بازار‌های جهان با نشان کشور‌های همسایه، به‌خصوص پاکستان اظهار نگرانی می‌کنند. فروشند‌گان و تولید کنند‌گان قالین افغانی می‌گویند که نبود مراکز شست‌و‌شو و فابریکه‌های مجهز تولیدی سبب شده تا بیش‌تر صنعت کاران قالین‌های‌شان را به پاکستان برده و از آن طریق به فروش برسانند. «رادیو آزادی»

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *