مجلس سنا: حکومت باید زمینه بازگشت جنرال دوستم را هرچه زودتر فراهم سازد

اطلاعات روز: مجلس سنا با توجه به اوضاع جاری در ولایت‌های شمالی کشور از حکومت خواست که زمینه بازگشت عبدالرشید دوستم، معاون اول ریاست جمهوری را به کشور فراهم سازد.
جنرال عبدالرشید دوستم ، معاون اول ریاست جمهوری از یک سال به این طرف در یک تبعید اعلام ناشده از سوی حکومت، در ترکیه به سر می‌برد.
فضل‌هادی مسلم یار، رییس مجلس سنا امروز (یک‌شنبه، 24، سرطان) در نشست عمومی این مجلس، گفت که با توجه به وضعیتی که در شمال کشور جریان دارد، حکومت باید هرچه سریع‎تر سرنوشت معاون اول ریاست جمهوری را مشخص کند تا خیال طرفدارانش از این بابت راحت شود.
پس از بازداشت نظام‎الدین قیصاری، مردم 9 ولایت شمال و شمال شرقی کشور از 13 روز به این طرف دست به اعتراض‌های گسترده زده اند.
معترضان با مسدود کردن تمامی ادارات دولتی، دفاتر ولایتی کمیسیون انتخابات، مکاتب، بنادر و بازارها خواستار رهایی نظام الدین قیصاری و بازگشت دوباره جنرال دوستم به کشور اند.
این در حالی است که رییس جمهور غنی نیز برای اولین بار پس از آغاز تظاهرات‌های مردم شمال، پیش چاشت امروز در یک نشست خبری در کابل ظاهر شد و گفت که دادستانی کل کشور پرونده‌ی حقوقی معاون اول ریاست جمهوری را زیر بررسی گرفته و به احتمال قوی آقای دوستم در آینده نزدیک دوباره به کشور برخواهد گشت.
از سوی دیگر، ویدیویی که از هنگام بازداشت محافظان نظام الدین قصاری فرمانده نزدیک به جنرال دوستم در ولایت فاریاب منتشر شده است نیز واکنش‌های زیادی را بر انگیخته است.
در این ویدیو دیده می‌شود که تیم ویژه امنیتی، محافظان قیصاری را شکنجه می‌کنند.
فضل‌هادی مسلم یار، رییس مجلس سنا نیز در این مورد گفت که با محافظان نظام الدین قیصاری یک برخورد ضد بشری و ضد اسلامی صورت گرفته و این موضوع باید جداً بررسی شود.
آقای مسلم یار افزود که اگر تصاویر منتشر شده از برخورد تیم ویژه امنیتی با محافظان قیصاری درست باشد، باید عاملان این برخورد به قانون سپرده شده و محاکمه شوند.
گل محمد رسولی، نماینده مردم فاریاب در مجلس سنا نیز گفت که تیم ویژه‌ی که برای بازداشت قیصاری به ولایت فاریاب اعزام شده بود، با استفاده از ینفورم نظامی «جنایتی را علیه محافظان قیصاری مرتکیب شده و باید آنان به پنجه قانون سپرده شوند.»
آقای رسولی افزود که این برخورد غیر قانونی در حالی صورت گرفته که آقای قیصاری و محافظانش در بسیاری موارد نیروهای امنیتی را از محاصره طالبان نجات داده‌اند.
با این وجود، رییس جمهور غنی نیز در نشست خبری امروزش گفت که برخورد با محافظان نظام الدین قیصاری توسط یک کمیته تحقیق بررسی شده و با عاملان این بدرفتاری برخورد قانونی خواهد شد.