عبدالله: گروه طالبان تاکنون به تلاش‌های صلح پاسخ مثبت نداده است

اطلاعات روز

اطلاعات روز: عبدالله عبدالله،‌ رییس اجرایی کشور گفته است که تلاش‌ها برای برقراری صلح افزایش یافته اما گروه طالبان تاکنون به این تلاش‌ها و خواست‌ها پاسخ مثبت نداده است.

آقای عبدالله شب گذشته (سه‌شنبه، 29 عقرب) در سخنرانی‌یی در دانشگاه ساینس‌پوه در پاریس گفته است که حکومت و مردم افغانستان از صلح حمایت می‌کنند.

در اعلامیه‌ی ریاست اجراییه آمده است: «مردم افغانستان به مردم‌سالاری متعهد و پایبندند و این روند با حمایت مردم ادامه می‌یابد. برگزاری موفقانه‌ی انتخابات پارلمانی به عنوان گامی در راه تقویت مردم‌سالاری بود و آمادگی‌ها برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری نیز ادامه دارد.»

رییس اجرایی همچنان گفته است که دهشت‌افگنی و افراط‌گرایی یکی از مشکلات جدی افغانستان و جامعه‌ی جهانی است و مقابله با این پدیده نیازمند طرح‌های درازمدت و همکاری‌های مشترک میان افغانستان و جامعه‌ی جهانی می‌باشد.

او تأکید کرده است که افغانستان در مسیر توسعه و ترقی پیش می‌رود و برگشت به عقب مطرح نیست.

آقای عبدالله این اظهارات را در حالی مطرح کرده است که اخیرا حکومت افغانستان و ایالات متحده‌ی امریکا تلاش‌هایشان را برای کشانیدن طالبان به میز مذاکرات مستقیم و آوردن صلح در کشور افزایش داده است.

زلمی خلیل‌زاد، از زمانی که به عنوان نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت امور خارجه‌ی امریکا برای صلح افغانستان تعیین شده، تا حالا دو بار به افغانستان و کشورهای منطقه از جمله پاکستان، عربستان سعودی، امارات متحده‌ی عربی و قطر سفر کرده است.

آقای خلیل‌زاد در جریان این دو سفر ضمن دیدار با سران این کشورها، با نمایندگان طالبان در قطر نیز دیدارهایی داشته است.

طالبان نیز تأیید کرده است که یک هیأت بلند رتبه‌ی این گروه با زلمی خلیل‌زاد در قطر دیدار کرده اما این دیدار‌ها ابتدایی بوده و روی هیچ مسأله‌یی به توافق نرسیده‌اند.

همزمان با این،‌ رییس‌جمهور اشرف غنی نیز تلاش‌های زیادی را زیر نام ایجاد بورد مشورتی صلح با رهبران سیاسی،‌ احزاب و نهادهای جامعه‌ی مدنی راه‌اندازی کرده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه