وزارت صحت: وضعیت صحی در افغانستان بهبود یافته است

اطلاعات روز
MOPH

اطلاعات روز: وزارت صحت عامه‌ی کشور اعلام کرده است که وضعیت صحی در افغانستان بهبود یافته و مرگ‌ومیر مادران و نوزادان نیز به گونه‌ی چشم‌گیر کاهش یافته است.

فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه‌ی کشور امروز (سه‌شنبه، 7 حوت) در نشستی در کابل نتایج «ارزیابی ملی صحت» را ارایه کرده و گفته است که وضعیت صحی مردم به ویژه مادران و نوزادان در مقایسه به سال‌های گذشته به گونه‌ی چشم‌گیر بهبود یافته است.

آقای فیروز گفته است در سال 2003 میلادی در هر یک هزار ولادت زنده 257 کودک زیر پنج سال جان‌شان را از دست می‌دادند اما این رقم اکنون به 49 کودک در هر یک هزار،‌ کاهش یافته است.

او همچنان گفته است که تعداد مراکز صحی در مقایسه با سال 2003 میلادی از 700 مرکز به چهار هزار مرکز افزایش یافته و سوء تغذی «مزمن» نیز از 60 درصد به 36 درصد کاهش یافته است.

به گفته‌ی او در حال حاضر 68 درصد مردم کشور از مرکزهای صحی دولتی و 28 درصد مردم از مرکزهای صحی خصوصی استفاده می‌کنند.

وزیر صحت عامه در ادامه گفته است که خدمات واکسین در مقایسه با سال 2003 میلادی 20 درصد و مراقبت‌های قبل از ولادت نیز 51 درصد افزایش یافته است.

در همین حال حسیب موحد، معاون مسلکی اداره‌ی احصاییه مرکزی نیز در این نشست گفته است ارقام ارایه شده در نتایج «ارزیابی ملی صحت» یک ارقام دقیق و قابل استفاده در داخل و خارج از کشور است.

گفتنی است که «ارزیابی ملی صحت» از ماه مارچ الی اگست ۲۰۱۸ توسط وزارت صحت عامه در هم‌کاری با اداره‌ی ملی احصاییه‌ی مرکزی و دانشگاه «KIT » در نتیجه‌ی مصاحبه با 20 هزار خانواده انجام شده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه