مذاکرات بین‌الافغانی

نشست دوروزه‌ی بین‌الافغانی صلح افغانستان امروز در دوحه برگزار می‌شود

اطلاعات روز: قرار است امروز (یک‌شنبه، 16 سرطان) نشست بین‌الافغانی صلح افغانسان در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود.

این نشست دوروزه است و هیأتی از افغانستان متشکل از اعضای شورای عالی صلح، مقام‌های فعلی و پیشین حکومتی، سیاسیون، اعضای جامعه مدنی، نمایندگان رسانه‌ها و زنان با نمایندگان گروه طالبان در خصوص صلح بحث و گفت‌وگو خواهند کرد.

هر چند آجندای این نشست تا کنون مشخص نشده، اما پیشتر زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا برای صلح افغانستان و مارکس پوتزل، نماینده‌ی ویژه‌ی آلمان برای افغانستان اعلام کرده بودند که این نشست به میزبانی مشترک آلمان و قطر در شهر دوحه برگزار می‌شود.

با این حال، یک هیأت بیش از 50 نفری از افغانستان روز گذشته (شنبه، 15 سرطان) برای شرکت در این نشست به دوحه رفته است.

در ترکیب این هیأت، چهره‌های سیاسی از جمله رنگین دادفر اسپنتا، وزیر خارجه‌ی پیشین افغانستان، فوزیه کوفی، نماینده‌ی پیشین بدخشان در مجلس نمایندگان، حبیبه سرابی، عضو شورای عالی صلح، حکمت خلیل کرزی، عمر زاخیلوال، محی‌الدین مهدی، سید حامد گیلانی و شماری از فعالان مدنی و خبرنگاران دیده می‌شود.

از سویی هم نادر نادری، رییس کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی، شهرزاد اکبر، معاون شورای امنیت ملی، عبدالمتین بیگ، رییس اداره‌ی مستقل ارگان‌های محلی، تیمور شاران، معاون این اداره و نیز از جانب حکومت افغانستان در این نشست حضور دارند.

حکومت افغانستان پیش از این اعلام کرده بود که هیچ نماینده‌ای به صورت مشخص در نشست بین‌الافغانی صلح افغانستان در قطر نمی‌فرستد اما شماری از مقام‌های حکومتی به صورت انفرادی در این نشست شرکت خواهند کرد.

این نشست سومین نشست «بین‌الافغانی» میان چهره‌های سیاسی افغانستان و گروه طالبان خواهد بود. نشست اول در 16 دلو سال گذشته و نشست دوم در هفتم اسد سال جاری در شهر مسکو، پایتخت روسیه برگزار شده بود.

نشست بین‌الافغانی صلح افغانستان در قطر در حالی قرار است برگزار شود که هفتمین دور گفت‌وگوها میان نمایندگان امریکا و طالبان در قطر هنوز در جریان است. این دور گفت‌وگوها به دلیل نشست بین‌الافغانی صلح افغانستان در قطر با وقفه‌ی دوروزه مواجه شده و قرار است روز سه‌شنبه (18 سرطان) از سر گرفته شود.

زلمی خلیل‌زاد شب گذشته در رشته تویتی گفته است که دور هفتم گفت‌وگوها میان او نمایندگان گروه طالبان بیشتر از هر وقتی دیگر «مثمرتر» بوده است.

آقای خلیل‌زاد نوشته است: «ما در هر چهار بخش توافق‌نامه‌ی صلح پیشرفت قابل ملاحظه داشتیم: تضمین در مبارزه با تروریزم، خروج نیروها، شرکت در دیالوگ و مذاکرات بین‌الافغانی و آتش‌بس جامع و دایمی.»