«تولید برنج در کشور در مقایسه به دو سال گذشته 13 درصد افزایش یافته است»

اطلاعات روز

اطلاعات روز: یافته‌های یک سروی تازه نشان می‌دهد که کشت و تولید برنج در سال جاری در مقایسه به سال گذشته نُه درصد افزایش یافته است.

براساس این سروی که از سوی اداره‌ی ملی احصاییه و معلومات و وزارت زراعت، آبیاری و مالداری انجام شده، افزایش نُه درصدی در کشت و تولید برنج، باعث خودکفایی حدود 66 درصدی در تولید برنج شده است. این افزایش همچنان سبب شده تا واردات برنج به ارزش میلیون‌ها دالر کاهش بیابد.

در یک اعلامیه‌ی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به نقل از اکبر رستمی، سخن‌گوی این وزارت آمده است: «در این سروی مشترک، از روش تطبیق سروی قطع نبات شالی یا Paddy Crop Cut Survey  برای دریافت مقدار تولید برنج، و از تکنولوژی GIS و Remote sensing برای دریافت میزان شالی‌زارها استفاده شده است.»

آقای رستمی همچنان گفته است که ساخت شبکه‌های آبیاری، توزیع تخم‌های اصلاح‌شده، ساخت مزرعه‌های نمایشی – آموزشی برای شالی‌کاران و معرفی نژادهای پرحاصل شالی در افزایش حاصلات برنج موثر بوده است.

این سروی مشترک همچنان نشان می‌دهد که در سال جاری در 98 ولسوالی 18 ولایت کشور شالی کشت شده است. براساس این سروی، مجموع ساحات شالی‌زار از حدود 116 هزار هکتار در سال گذشته به 128 هزار هکتار در سال جاری افزایش یافته است.

یافته‌های این سروی مشترک همچنان نشان می‌دهد که واردات برنج در سه سال اخیر سیر نزولی داشته، طوری که در سه ربع اول سال 1396 خورشیدی 234 هزار تُن به ارزش 153 میلیون دالر، در مدت زمان مشابه در سال 1397 خورشیدی 180 هزار تُن به ارزش 94 میلیون دالر و در مدت زمان مشابه در سال جاری 132 هزار تُن به ارزش 65 میلیون دالر برنج وارد کشور شده است.

براساس معلومات وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، شالی در ولایت‌های قندوز، تخار، بغلان، ننگرهار، بلخ، هرات، کنر، سرپل، بدخشان، بامیان، غور، دایکندی، ارزگان، بادغیس، لغمان، کابل، خوست و پکتیا کشت می‌شود. از میان این ولایات بیشترین شالی در ولایت قندوز تولید می‌شود.

از سویی هم، آمارهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که افغانستان سالانه به 588 هزار تُن برنج نیاز دارد. این آمارها همچنان نشان می‌دهد که در سال جاری 383 هزار تُن برنج در داخل کشور تولید شده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه