۹۰۰ زندانی گروه طالبان امروز از زندان‌های کشور رها شدند

اطلاعات روز

اطلاعات روز: حکومت افغانستان در ادامه‌ی آزادی زندانیان گروه طالبان، امروز ۹۰۰ زندانی دیگر این گروه را از زندان‌های بگرام، پلچرخی و دیگر زندان‌های کشور آزاد کرد.

جاوید فیصل، سخن‌گوی دفتر شورای امنیت ملی کشور امروز (سه‌شنبه، ۶ جوزا) در یک نشست خبری گفت که این ۹۰۰ زندانی گروه طالبان براساس فرمان رییس‌جمهوری و به هدف تداوم آتش‌بس و آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی آزاد می‌شوند.

سخن‌گوی شورای امنیت ملی همچنان گفت: «دولت افغانستان براساس خواست مردم وضرورت پروسه صلح، تا اکنون چندین اقدام اساسی را در این راستا انجام داده و همین اکنون نیز آماده است تا هم آتش‌بس دوام پیدا کند، روند رهایی اسیران خوب به پیش برود و هم گفت‌وگوهای مستقیم صلح به‌زودترین فرصت آغاز شود.»

آقای فیصل افزود که گروه طالبان هنوز در رهایی اسیران نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان مطابق تقسیم اوقات پیش نرفته‌اند. او از گروه طالبان خواست که بعد از این روند رهایی اسیران نیروهای امنیتی و دفاعی کشور را مطابق تقسیم اوقاتی که در توافقنامه‌ی‌شان با ایالات متحده امریکا تعهد نموده‌اند، پیش ببرد.

در مقابل، گروه طالبان از این اقدام دولت افغانستان برای رهایی تا دوهزار زندانی این گروه استقبال کرده‌اند. سهیل شاهین، سخن‌گوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در تویتی، رهایی ۹۰۰ زندانی را «پیشرفت خوب» توصیف کرده و گفته است که آنان نیز «هرچه زودتر تعداد خوبی از زندانیان را رها خواهند کرد».

این در حالی است که روز گذشته (دو شنبه، ۵ جوزا) ۱۰۰ زندانی گروه طالبان از سوی حکومت به هدف حسن نیت و پیشرفت در مذاکرات صلح از زندان پروان آزاد شدند. قبل از آن نیز یک‌هزار زندانی دیگر طالبان در گروه‌های کوچک‌تری از سوی حکومت رها شده بودند.

پیش‎تر روند آزادی زندانیان گروه طالبان از زندان‌های حکومت به دلیل آنچه حکومت عدم پابند بودن گروه طالبان به توافق‌نامه صلح و کاهش خشونت می‎داند، متوقف شده بود. اما ریاست‌جمهوری در واکنش به اعلام آتش‌بس سه روزه در روزهای عید سعید فطر از سوی گروه طالبان، روند آزادی زندانیان این گروه را از سر گرفت.

این اقدام گروه طالبان و دولت افغانستان با استقبال گروه‌های مختلف از جمله چندین کشور و نهاد خارجی مواجه شد. با آزاد شدن این گروه ۹۰۰ نفری زندانیان طالب از زندان‌های حکومت، شمار کلی زندانیان آزادشده‌ی این گروه به دوهزار تن می‌رسد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه