سرور دانش

طالبان گفت‌وگوهای صلح را به بُن‌بست کشانده‌اند

سرور دانش

سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری می‌گوید که گروه طالبان تاکنون به هیچ یک از تعهداتش در راستای کاهش خشونت‌ها و پیشرفت گفت‌وگوهای صلح عمل نکرده و روند صلح را عملا به بُن‌بست کشانده‌اند.

آقای دانش این اظهارات را امروز (شنبه، ۱۰ عقرب) در دیدار با استیفانو پونتیکورو، سفیر غیرنظامی ناتو در افغانستان مطرح کرده است. در این دیدار در مورد گفت‌وگوهای صلح، ضرورت کاهش خشونت‌ها، حمایت جامعه جهانی از مطالبات مردم افغانستان و حفظ ارزش‌ها و دست‌آوردهای دو دهه‌ی اخیر صحبت شده است.

به گفته‌ی دانش، گروه طالبان علی‌رغم ادعا و تعهداتش در توافق‌نامه با امریکا، تا کنون ارتباط با گروه‌های تروریستی از جمله القاعده را قطع نکرده و انتظار مردم برای پیشرفت گفت‌وگوهای صلح نیز برآورده نشده است.

معاون دوم رییس‌جمهور در این دیدار تأکید کرده است که بدون کاهش خشونت‌ها و ادامه‌ی کشتار مردم بی‌گناه توسط طالبان، مردم افغانستان به صداقت این گروه در گفت‌وگوهای صلح همچنان بی‌باور هستند.

او اجماع داخلی، بین‌المللی و منطقه‌ای را برای ختم جنگ در افغانستان یک نقطه‌ی قوت و مثبت عنوان کرده، اما گفته است که این اجماع باید به یک میکانیزم واضح و مشخص تبدیل شود تا در ساحه‌ی عمل قابلیت تطبیق آن فراهم شود.

در همین حال، استیفانو پونتیکورو، سفیر غیرنظامی ناتو در این دیدار کاهش خشونت‌ها را در پیشرفت گفت‌وگوهای صلح مهم عنوان کرده و گفته است که گروه طالبان باید به تعهدات خود عمل کنند و خشونت‌ها را کاهش بدهد.

آقای پونتیکورو همچنان گفته است که بُن‌بست در گفت‌وگوهای صلح در دوحه تنها با انعطاف‌پذیری دو طرف (هیأت‌های مذاکره‌کننده‌ی جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان) و تغییر دید طالبان نسبت به واقعیت‌های موجود در افغانستان، قابل رفع است.

او در عین حال گفته است که بُن‌بست در گفت‌وگوهای صلح باید با همکاری کشورهای همکار و دخیل در روند صلح افغانستان برداشته شود و کاهش خشونت‌ها در افغانستان عملی شود.

او افزوده است که حقوق بشر، آزادی بیان، حقوق زنان و اقلیت‌ها، ارزش‌های مدنی و دست‌آوردهای موجود از خواست‌های اصلی تمام مردم افغانستان است که بدون درنظرگرفتن آنها، صلح پایدار در افغانستان تأمین نخواهد شد.

این درحالی است که با گذشت حدود پنجاه روز از افتتاح رسمی مذاکرات صلح افغانستان در دوحه، پایتخت قطر، هیأت‌های مذاکره‌کننده‌ی جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان هنوز روی طرزالعمل مذاکرات به توافق نرسیده‌اند.

روز گذشته یک عضو هیأت مذاکره‌کننده‌ی جمهوری اسلامی افغانستان به روزنامه اطلاعات روز گفته بود که با هیأت مذاکره‌کننده‌ی طالبان در مورد نقش تسهیل‌کننده‌ی دولت قطر در مذاکرات بین‌الافغانی توافق کرده‌اند.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *