احمدجواد عثمانی

طرح تطبیق واکسین کرونا در افغانستان آماده شده است

وزارت صحت عامه:

احمدجواد عثمانی، وزیر صحت عامه می‌گوید که طرح تطبیق واکسین کرونا در کشور آماده شده و قرار است تا ختم سال آینده‌ی میلادی (۲۰۲۱) حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور واکسین شوند.

آقای عثمانی که امروز (چهارشنبه، ۲۶ قوس) در یک نشست خبری مشترک با محمدقاسم حلیمی، وزیر ارشاد، حج و اوقاف در کابل صحبت می‌کرد، گفت که این فیصدی جمعیت کشور به کمک بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی واکسین خواهند شد.

او توضیح داد که بانک جهانی مبلغ ۱۰۰ میلیون دالر و بانک انکشاف آسیایی نیز مبلغ ۵۰ میلیون دالر را به هدف تهیه‌ی واکسین کرونا تعهد کرده‌اند که به افغانستان کمک می‌کند.

وزیر صحت عامه تأکید کرد که تلاش‌ها برای تدارک بیشتر واکسین کرونا همچنان جریان دارد.

به گفته‌ی او، این واکسین تا هفت ماده دیگر به افغانستان وارد خواهد شد.

موج دوم کرونا؛ «مردم باید از برگزاری مراسم فاتحه خودداری کنند»

احمدجواد عثمانی در بخشی از صحبت‌هایش در این نشست خبری از شهروندان کشور خواست که در مبارزه با موج دوم ویروس کرونا دولت را همکاری کرده و پوشیدن ماسک، شستن دست‌ها و خودداری از اشتراک در جاهای مزدحم را رعایت کنند.

همچنان وزیر ارشاد، حج و اوقاف در این نشست خبری خواهان توقف برگزاری مراسم فاتحه در مساجد و خانه‌ها شد. او از مردم خواست که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، این مراسم را برگزار نکنند.

آقای حلیمی تأکید کرد که در این مورد هدایات لازم نیز صادر خواهد شد.

با این حال، وزیر صحت عامه‌ی کشور گفت که دولت برای جلوگیری از موج دوم ویروس کرونا، تدابیر جدی روی‌دست گرفته است.

به گفته‌ی او، تعداد بسترها برای بیماران ویروس کرونا از ۹۸۸ بستر به دوهزار و ۷۰ بستر افزایش یافته است و همچنان زمینه‌ی تداوی بیماران کرونا در تمامی شفاخانه‌های کابل و شفاخانه‌های ولایتی ایجاد شده است.

احمدجواد عثمانی تصریح کرد که برای مدیریت بهتر موج دوم ویروس کرونا، پنج کمیته‌ی مبارزه با این ویروس ایجاد شده است.

این درحالی است که تاکنون براساس آمار رسمی، ۴۹ هزار و ۹۷۰ مورد مثبت ویروس کرونا در کشور شناسایی شده است. از مجموع مبتلایان این موارد، دوهزار و ۱۷ نفر جان باخته‌اند.