عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی

عبدالله: مردم صلح می‌خواهند، اما در صورت تحمیل جنگ چاره‌ای جز دفاع ندارند

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی می‌گوید که صلح خواست، نیت و آرزوی مردم افغانستان است، اما در صورت تحمیل جنگ، مردم چاره‌ای جز دفاع ندارند.

آقای عبدالله که امروز (دوشنبه، ۷ سرطان) در نشستی در شورای عالی مصالحه‌ی ملی صحبت می‌کرد، گفت که باور او هنوز هم به راه‌حل صلح‌آمیز قضیه‌ی افغانستان تغییر نکرده و تلاش‌ها را در این زمینه ادامه می‌دهد، اما در عین زمان دفاع از مردم و حمایت مردم از نیروهای امنیتی و دفاعی در اولویت قرار دارد.

عبدالله در جریان صحبت‌هایش گفت که گفت‌وگو بهترین راه‌حل است، اما از نتیجه‌ی گفت‌وگوهایی که تا کنون صورت گرفته، بر می‌آید که طالبان نیتی برای دست‌یافتن به راه‌حل سیاسی ندارند. او گفت که طالبان با لجاجت به دنبال وقت‌کُشی در مذاکرات صلح هستند و تعهدی به پیشرفت گفت‌وگوها نشان نمی‌دهند.

او تأکید کرد: «اگر تشدید جنگ یا تعلل در گفت‌وگوها براساس یک محاسبه‌ی نادرست باشد که از طریق جنگ یک طرف می‌تواند به افغانستان مسلط شود، یک اشتباه محض است.»

رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی گفت هر طرفی که این اشتباه را مرتکب شود، مسئول ادامه‌ی جنگ و خون‌ریزی در کشور، کشته‌شدن افغان‌ها و رنج و مصیبت مردم خواهد بود.

به‌گفته‌ی او، طالبان در گذشته حضور نیروهای خارجی را بهانه‌ای برای ادامه‌ی جنگ عنوان می‌کردند، اما در هفته‌های آینده حضور نیروهای خارجی در کشور به پایان می‌رسد و دیگر هیچ بهانه‌ای برای تخریب ساختارهای کشور، ایجاد تشویش میان مردم و آواره‌کردن آنان وجود ندارد.

عبدالله به سقوط شماری از ولسوالی‌های کشور نیز اشاره کرد و گفت که او یقین دارد به‌زودی این روند به حمایت مردم افغانستان متوقف خواهد شد. به‌گفته‌ی او، طالبان نیز متوجه خواهند شد چیزی را که راه‌حل فکر می‌کنند، راه‌حل نیست.

آقای عبدالله گفت که پخش ذهنیت سقوط ولسوالی‌ها طبق برنامه‌ی قصدی حکومت و یا از حکومت و ایالات متحده‌ی امریکا، باعث پریشانی بیشتر مردم افغانستان شد.

او علاوه کرد که براساس برداشت و شناختی که او از وضعیت دارد، سقوط برنامه‌ریزی‌شده ولسوالی‌ها درست نیست، اما مردم افغانستان با یک واقعیت غیرقابل انکار مواجه هستند.

به‌گفته‌ی او، خروج نیروهای خارجی نیز بر وضعیت تأثیر داشت و مشکلات و ضعف‌هایی را که از گذشته وجود داشت، پیچیده‌تر کرد.

این درحالی است که براساس ادعای گروه طالبان، در دو ماه اخیر بیش از ۷۰ ولسوالی به‌دست این گروه سقوط کرده است. نیروهای امنیتی و دفاعی به حمایت نیروهای مردمی حدود ۱۰ ولسوالی را از طالبان پس گرفته‌اند.

در شماری از ولایت‌ها مردم در حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی بسیج شده‌اند. مجلس نمایندگان از حکومت خواسته است که نیروهای بسیج مردمی را در چارچوب ارتش محلی جذب و از آنان حمایت کند.