مجلس نمایندگان به سازمان ملل: از زنان در مقابل تهدیدات طالبان حفاظت کنید

جلیل رونق
جلیل رونق
جلیل رونق دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی خبرنگاری دانشگاه کابل است. او از ماه نوامبر ۲۰۱۸ به‌عنوان خبرنگار و گزارشگر در روزنامه اطلاعات روز کار می‌کند.

همزمان با تشدید حملات گروه طالبان در کشور و نشر گزارش‌ها در مورد بدرفتاری جنگ‌جویان این گروه با زنان در مناطق تحت تصرف‌شان، مجلس نمایندگان از سازمان ملل متحد خواسته است که از زنان افغان در مقابل تهدیدات طالبان حفاظت کند.

میررحمان رحمانی، رییس مجلس نمایندگان در نشست عمومی امروز (دوشنبه، ۲۱ سرطان) گفت که «تبعیض و برخوردهای غیرانسانی و اسلامی علیه زنان در مناطق تحت تصرف طالبان نگران‌کننده است».

آقای رحمانی افزون بر سازمان ملل متحد، از کمیسیون حقوق بشر افغانستان، کمیسیون حقوق بشر اروپا و نهادهای حامی حقوق زنان و نهادهای مدنی داخلی و بین‌المللی خواست که به نگرانی‌ها در مورد بدرفتاری طالبان با زنان رسیدگی کنند و آنان را مورد حمایت قرار دهند.

ساکنان شماری از مناطق که اخیرا به‌دست جنگ‌جویان گروه طالبان سقوط کرده است، به روزنامه اطلاعات روز گفته‌اند طالبان در هنگام ورود به این مناطق بر زنان محدودیت وضع کرده‌اند.

آنان افزوده‌اند که جنگ‌جویان این گروه با زنان همانند زمان امارت‌شان در کابل رفتار و برخورد می‌کنند. طالبان به زنان اجازه‌ی بیرون‌شدن از منزل بدون محرم را نداده و همچنین آنان را مجبور به پوشیدن برقع کرده‌اند.

همچنین محمدفرهاد عظیمی، والی بلخ نیز چند روز پیش گفته بود که طالبان در این ولایت زنان را در مواردی به‌دلیل عدم رعایت اصول این گروه، شلاق زده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، از سخن‌گویان طالبان اما گفته است که رفتار جنگ‌جویان این گروه با مردم از جمله زنان مطابق با اصول «شریعت» است. او افزوده که هیچ محدودیت و شرایطی از سوی طالبان بر مردم وضع نشده است.

این درحالی است که گروه طالبان در ماه‌های اخیر به حملاتش در بخش‌هایی از کشور شدت بخشیده است. در جریان بیش از دو ماه حدود ۱۰۰ ولسوالی به‌دست جنگ‌جویان طالبان سقوط کرده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه