طالبان پنج شهر دیگر از جمله هرات، قندهار و لشکرگاه را تصرف کردند

ابوذر ملک‌نژاد
ابوذر ملک‌نژاد
ابوذر ملک نژاد متولد 1373 خورشیدی است. او در دانشگاه کابل خبرنگاری خوانده است. از چهار سال به این طرف فعالیتش را در حوزه‌ی کار رسانه‌یی...

در ادامه‌ی پیش‌روی‌های طالبان، این گروه ادعا کرده است که شهرهای هرات، قلعه‌نو و فیروزکوه در زون غرب، لشکرگاه در جنوب‌غرب و شهر قندهار در زون جنوب کشور را نیز تصرف کرده است.

منابع رسمی دولتی تا کنون در این باره ابراز نظری نکرده‌اند و تماس‌های اطلاعات روز برای دریافت اطلاعات از مسئولان در این ولایات نیز بی‌نتیجه بوده است.

خبرنگار روزنامه اطلاعات روز در زون غرب کشور نیز می‌گوید که طالبان در تمامی بخش‌های شهر هرات حضور دارند. والی هرات و اسماعیل خان، فرمانده نیروهای بسیج مردمی به قول اردوی ۲۰۷ ظفر عقب‌نشینی کرده‌اند. در شهر هرات تمامی رسانه‌های صوتی و تصویری فعالیت‌شان را متوقف کرده‌اند.

با این حال، عبدالعزیز بیگ، رییس شورای ولایتی بادغیس به روزنامه اطلاعات روز گفت که مقام‌های نظامی و غیرنظامی این ولایت به مقر لوای ارتش عقب‌نشینی کرده‌اند. با سقوط شهر قلعه‌نو، تمامی بخش‌های بادغیس در اختیار طالبان قرار گرفته است.

در ولایت غور نیز خبرنگاران محلی می‌گویند که شهر فیروزکوه بدون درگیری به‌دست طالبان افتاده است. مقام‌های نظامی و غیرنظامی این ولایت به لوای ارتش مستقر در این ولایت عقب‌نشینی کرده‌اند.

همین طور، طالبان ادعا کرده‌اند که شهرهای قندهار و لشکرگاه، از بزرگ‌ترین شهرهای افغانستان را تصرف کرده‌اند. منابع رسمی دولتی در این ولایات هنوز در مورد سقوط چیزی نگفته‌اند. این شهرها از مدت‌ها به این طرف در محاصره‌ی شدید طالبان قرار داشت. چندین بار حملات تهاجمی طالبان بر این شهر از سوی نیروهای امنیتی و دفاعی عقب زده شده بود.

شهرهای هرات، قندهار و لشکرگاه سه شهر مهم و استراتژیک افغانستان است. هرات با ایران و ترکمنستان و قندهار و لشکرگاه با پاکستان مرز مشترک دارند. طالبان پیش از این گذرگاه‌های اسلام‌قلعه و تورغندی در هرات و اسپین‌بولدک در قندهار را تصرف کرده بودند.

طالبان مدعی اند که از تاریخ ۱۵ ماه اسد به این طرف ۱۵ شهر کشور را تصرف کرده‌اند. زرنج و لشکرگاه در جنوب‌غرب، هرات، فراه، قلعه‌نو و فیروزکوه در غرب، قندهار در جنوب، غزنی در جنوب‌شرق، فیض‌آباد، تالقان، قندوز و پلخمری در شمال‌شرق، ایبک، سرپل و شبرغان در زون شمال کشور از شهرهایی اند که تا کنون به‌دست طالبان افتاده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه