امیرخان متقی

درخواست حضور طالبان در سازمان ملل؛ «امیرخان متقی در مجمع عمومی سخنرانی کند»

گروه طالبان با ارسال نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار حضور نماینده‌ی این گروه در مجمع عمومی این سازمان شده است.

به نقل از بی‌بی‌سی فارسی، طالبان در این نامه که به امضای امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ی این گروه رسیده است، گفته‌اند که اشرف غنی احمدزی در تاریخ ۲۴ اسد از قدرت کنار رفته و جهان دیگر او را به رسمیت نمی‌شناسد. در این نامه تأکید شده است که غلام اسحاق‌زی، نماینده‌ی دولت پیشین افغانستان در سازمان ملل متحد هم برکنار شود.

طالبان همچنین خواستار سخنرانی امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی این گروه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شده‌اند.

از سویی هم، این گروه محمدسهیل شاهین را به عنوان نامزد برای احراز کرسی نمایندگی دایم افغانستان در سازمان ملل متحد معرفی کرده است. او در حکومت قبلی طالبان هم به عنوان نماینده‌ی این گروه در سازمان ملل کار کرده است.

سهیل شاهین

فرحان حق، سخن‌گوی سازمان ملل متحد گفته که بعد از مشاوره با دفتر ریاست این سازمان در مورد نامه‌ی طالبان، نامه به کمیته‌ی تأیید اعتبار هفتادوششمین مجمع عمومی سازمان ملل ارسال شده است.

این درحالی است که غلام اسحاق‌زی روز دوشنبه‌ی آینده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کند. همچنین گزارش شده است که اگر خواسته‌ی طالبان مورد تأیید سازمان ملل متحد هم قرار بگیرد، رسیدگی به آن بیش از طول اجلاس مجمع عمومی این سازمان خواهد برد.

طالبان را که در تاریخ ۲۴ اسد پس از فرار محمداشرف غنی، رییس‌جمهوری پیشین از کشور، کابل را به‌دست گرفت، هنوز هیچ کشوری به عنوان دولت رسمی به رسمیت نشناخته است.

گروه طالبان اما بارها از کشورهای جهان خواسته‌اند که این گروه را به رسمیت بشناسد.

دیدگاه‌های شما
  1. در خبر جایی که گفته شده سهیل شاهین قبلا هم به حیث نماینده طالبان در ملل متحد کار کرده درست نیست. طالبان هیچگاهی در ملل متحد نماینده نداشتتد چون فقط ۳ کشور دولت آنان را به رسمیت شناخته بود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *