نشست وزیران خارجه‌ی عضو سارک به‌دلیل پافشاری پاکستان برای اشتراک طالبان در آن، لغو شد

جلیل رونق
جلیل رونق
جلیل رونق دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی خبرنگاری دانشگاه کابل است. او از ماه نوامبر ۲۰۱۸ به‌عنوان خبرنگار و گزارشگر در روزنامه اطلاعات روز کار می‌کند.

نشست وزیران خارجه‌ی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های منطقوی جنوب آسیا (سارک) که قرار بود تا سه روز آینده در امریکا برگزار شود، به‌دلیل پافشاری پاکستان برای اشتراک گروه طالبان در آن، لغو شده است.

چندین منبع معتبر در سازمان سارک به «News 18» گفته‌اند که دولت پاکستان از کشورهای عضو سارک خواسته بود تا به طالبان اجازه می‌دادند که نماینده‌ی‌شان را در این نشست بفرستند. این درخواست اما با مخالفت سایر اعضای این سازمان مواجه شده است.

همچنین به گفته‌ی آنان، خواست پاکستان مبنی بر شرکت‌نکردن نماینده‌ی دولت پیشین افغانستان در این نشست سارک هم از سوی سایر اعضای آن رد شده است.

این منابع تأکید کرده‌اند که این موضوعات باعث شده است تا نشست وزیران خارجه‌ی کشورهای عضو این سازمان لغو شود. این نشست قرار بود در حاشیه‌ی هفتادوششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۲۵ سپتامبر (شنبه‌ی آینده) در نیویارک امریکا برگزار شود.

سال گذشته هم، نشست وزیران خارجه‌ی کشورهای عضو سارک به‌دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نشد.

این سازمان در سال ۱۹۸۵ میلادی به منظور ارتقای سطح همکاری‌ها برای رفاه مردم جنوب آسیا ایجاد شد. افغانستان در سال ۲۰۰۷ به گونه‌ی رسمی عضو آن شد. همچنین ولایت بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی سارک برای سال ۲۰۱۵ میلادی اعلام شد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه