زنگ مکتب در فاریاب بدون حضور آموزگاران زن نواخته شد

مراسم نواختن زنگ آغاز مکاتب در ولایت فاریاب بدون حضور آموزگاران زن و دختران بالاتر از صنف ششم نواخته شد.

به‌گفته‌ی منابع، در این مراسم که امروز (چهارشنبه، ۳ حمل) در یکی از لیسه‌های شهر میمنه برگزار شد، به آموزگاران زن اجازه‌ی اشتراک داده نشده است.

یکی از آموزگاران مرد که خواست هویت‌اش افشا نشود به روزنامه اطلاعات روز گفت که برای‌ آنان گفته شده بود چوکی‌ها با «فاصله‌ی زیاد» برای نشستن زنان و مردان در محفل چیده شود و این کار نیز صورت گرفته بود؛ اما با آغاز محفل به آموزگاران زن اجازه‌ی ورود داده نشد.

قرار بود مکاتب دخترانه پس از ماه‌ها تعطیلی امروز (چهارشنبه، ۳ حمل) بازگشایی شود؛ اما وزارت معارف طالبان اعلام کرد که  مکاتب متوسطه و لیسه دختران تا امر ثانی همچنان بسته می‌ماند.

در اطلاعیه‌ی وزارت معارف طالبان آمده است که هرگاه مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانی لباس مکتب طراحی شود، آنگاه براساس حکم رهبری طالبان مکاتب دخترانه باز خواهد شد.

این درحالی است که طالبان در پی فشار جامعه‌ جهانی، اعلام کرده بودند که آماده بازگشایی تمام مکاتب به‌روی دختران هستند. مکاتب ابتدایی سال گذشته نیز به‌روی دختران باز شده بود.

مسدودماندن مکاتب دخترانه واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشته است. دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) از اعلام طالبان مبنی بر تمدید ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم ابراز تأسف کرده است.