عکس: deccanherald.com

نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان: اقدامات طالبان به تنش داخلی و قومی دامن زده است

نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان در واکنش به ادعای کشتار غیرنظامیان توسط طالبان در ولایت‌های پنجشیر، بغلان و تخار، گفته‌اند که اقدامات طالبان افزون بر این‌که نقض حقوق بشر است، به تنش داخلی و قومی نیز دامن زده است.

این نمایندگی‌ها امروز (چهارشنبه، ۲۱ ثور) در اعلامیه‌ای گفته‌اند که طالبان در ولایت پنجشیر، اندراب بغلان و ولسوالی ورسج تخار، مرتکب اعدام‌ها، گروگان‌گیری و شکنجه‌ی غیرنظامیان به‌شمول زنان و کودکان شده‌اند.

نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان این کار طالبان را محکوم کرده و گفته‌اند که «شواهد گرافیکی» نشان می‌دهد که این «جنایات» جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت تلقی می‌شود.

این نمایندگی‌ها افزوده‌اند که طالبان با برخورداری از فضای مصونیت از مجازات، حاکمیت افراطی، ظالمانه و وحشیانه خود را تشدید کرده‌اند.

در اعلامیه‌ی نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان، حاکمیت طالبان الگوی آزاردهنده زن‌سیتزی، تنفر قومی، خشونت و ترور خوانده شده و آمده است که جامعه جهانی نباید اجازه دهد که رژیم مستبد طالبان به الگویی برای سایر گروه‌های افراطی در سراسر جهان تبدیل شود.

در این اعلامیه آمده است که جنایات جنگی و نقض گسترده‌ حقوق بشری‌ای که طالبان مرتکب شده، نه تنها نیازمند محکومیت صریح، بلکه نیازمند اعمال فوری اقدامات پیش‌گیرانه و پاسخ‌گویی نیز است.

نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان بر توجه ویژه‌ی سازمان ملل، کمیساریای عالی حقوق بشر و گزارشگر ویژه این سازمان به جنایات و تخلفات در افغانستان تأکید کرده و خواستار ارایه توصیه‌های مشخص برای بهبود وضعیت شده‌اند.

این نمایندگی‌ها از دادگاه بین‌المللی کیفری نیز خواسته‌اند که برای جلوگیری از جنایات بیشتر، تحقیق و از مجرمان بازجویی کند.

در ادامه‌ی این اعلامیه آمده است که علاوه بر نقض حقوق بشر توسط طالبان، اقدامات این گروه به تنش‌های داخلی و قومی در کشور دامن زده و ضرورت ایجاد اعتماد و اطمینان لازم برای یک راه‌حل سیاسی از طریق مذاکره برای حل منازعه در افغانستان را تضعیف کرده است.

نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان از طالبان خواسته‌اند که فورا مسیر خود را تغییر داده و عوض بربریت، راه گفت‌وگو و مذاکره برای پایان دادن به درگیری را انتخاب کنند.

این نمایندگی‌ها در حال حاضر تحت کنترل دیپلمات‌های حکومت پیشین‌اند که با کابل در ارتباط نیستند.

با گذشت نُه ماه تاکنون چند کشور معدود دیپلمات‌های طالبان را پذیرفته‌اند، درحالی که هیچ کشوری حاکمیت این گروه را به رسمیت نشناخته است.