کانادا با اسکان مجدد افغانستانی‌هایی که در امارات متحده به‌سر می‌برند، موافقت کرد

اطلاعات روز

رویترز به نقل از دست‌کم هفت منبع در کانادا گزارش کرده است که این کشور حدود یک‌هزار شهروند افغانستان را که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، از کشورشان گریخته و در یک مرکز موقت پناهندگان در امارات متحده عربی به‌سر می‌برند، می‌پذیرد.

طبق این گزارش، اوتاوا به درخواست ایالات متحده در حال بررسی پرونده‌ها برای شناسایی افرادی است که معیارهای اسکان مجدد در کانادا را دارند. در حال حاضر حدود پنج‌هزار شهروند افغانستان در مرکز موقت پناهندگان در امارات به‌سر می‌برند و در انتظار اسکان مجددشان هستند.

در گزارش آمده است که برای اولین بار، به آن عده از شهروندان افغانستان که هیچ ارتباط مستقیم، از جمله کار با دولت کانادا را ندارند، فرصت داده می‌شود تا به این کشور بروند.

منابع به رویترز گفته‌اند که معیارهای کانادا برای اسکان مجدد این افراد شامل اقلیت‌های مذهبی، زنان مجرد، کارمندان دولت، فعالان اجتماعی و روزنامه‌نگاران است.

در همین حال، یک منبع امریکایی که خواسته نامش فاش نشود، به رویترز گفته است که «این اتفاق می‌افتد» و انتظار می‌رود عملیات اسکان مجدد این افراد به کانادا در ماه جاری آغاز و در اکتبر پایان یابد.

سفارت کانادا در ابوظبی نیز در پاسخ به پرسش رویترز گفته است که اولویت اوتاوا حمایت از افغانستانی‌های آسیب‌پذیر برای رسیدن به کانادا است.

امارات متحده‌ی عربی به‌عنوان شریک نزدیک ایالات متحده‌ی امریکا سال گذشته موافقت کرد تا به‌طور موقت چندین هزار افغانستانی را که از کابل تخلیه شده بودند، بپذیرد. در آن زمان بیش از ۱۰ هزار نفر به این کشور منتقل شدند که شماری از آنان به کشورهایی که به نحوی با آن‌ها ارتباط داشتند، اسکان داده شد.

این در حالی است که چندین بار پناهندگان در مرکز موقت در امارات متحده به‌دلیل نارضایتی از فقدان ارتباطات و شفالیت روند اسکان مجدد دست به تظاهرات نیز زدند. رویترز به نقل از منابع گفته است که حتا یک مورد اقدام به خودکشی نیز در این مرکز صورت گرفته است.

امریکا در پاسخ به تظاهرات این پناه‌جویان گفته بود که هیچ کسی به اجبار به افغانستان باز گردانده نخواهد شد و واشنگتن با امارات متحده عربی و سایر کشورهای برای یافتن «گزینه اسکان مجدد» برای افغانستانی‌هایی که واجد شرایط اسکان مجدد در ایالات متحده نیستند، کار می‌کند.

ایالات متحده‌ی امریکا از آگست سال گذشته‌ی میلادی که طالبان بر افغانستان مسلط شدند، بیش از ۸۵ هزار شهروند افغانستان را پذیرفته است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه