اطلاعات روز

کانادا با اسکان مجدد افغانستانی‌هایی که در امارات متحده به‌سر می‌برند، موافقت کرد

رویترز به نقل از دست‌کم هفت منبع در کانادا گزارش کرده است که این کشور حدود یک‌هزار شهروند افغانستان را که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، از کشورشان گریخته و در یک مرکز موقت پناهندگان در امارات متحده عربی به‌سر می‌برند، می‌پذیرد.

طبق این گزارش، اوتاوا به درخواست ایالات متحده در حال بررسی پرونده‌ها برای شناسایی افرادی است که معیارهای اسکان مجدد در کانادا را دارند. در حال حاضر حدود پنج‌هزار شهروند افغانستان در مرکز موقت پناهندگان در امارات به‌سر می‌برند و در انتظار اسکان مجددشان هستند.

در گزارش آمده است که برای اولین بار، به آن عده از شهروندان افغانستان که هیچ ارتباط مستقیم، از جمله کار با دولت کانادا را ندارند، فرصت داده می‌شود تا به این کشور بروند.

منابع به رویترز گفته‌اند که معیارهای کانادا برای اسکان مجدد این افراد شامل اقلیت‌های مذهبی، زنان مجرد، کارمندان دولت، فعالان اجتماعی و روزنامه‌نگاران است.

در همین حال، یک منبع امریکایی که خواسته نامش فاش نشود، به رویترز گفته است که «این اتفاق می‌افتد» و انتظار می‌رود عملیات اسکان مجدد این افراد به کانادا در ماه جاری آغاز و در اکتبر پایان یابد.

سفارت کانادا در ابوظبی نیز در پاسخ به پرسش رویترز گفته است که اولویت اوتاوا حمایت از افغانستانی‌های آسیب‌پذیر برای رسیدن به کانادا است.

امارات متحده‌ی عربی به‌عنوان شریک نزدیک ایالات متحده‌ی امریکا سال گذشته موافقت کرد تا به‌طور موقت چندین هزار افغانستانی را که از کابل تخلیه شده بودند، بپذیرد. در آن زمان بیش از ۱۰ هزار نفر به این کشور منتقل شدند که شماری از آنان به کشورهایی که به نحوی با آن‌ها ارتباط داشتند، اسکان داده شد.

این در حالی است که چندین بار پناهندگان در مرکز موقت در امارات متحده به‌دلیل نارضایتی از فقدان ارتباطات و شفالیت روند اسکان مجدد دست به تظاهرات نیز زدند. رویترز به نقل از منابع گفته است که حتا یک مورد اقدام به خودکشی نیز در این مرکز صورت گرفته است.

امریکا در پاسخ به تظاهرات این پناه‌جویان گفته بود که هیچ کسی به اجبار به افغانستان باز گردانده نخواهد شد و واشنگتن با امارات متحده عربی و سایر کشورهای برای یافتن «گزینه اسکان مجدد» برای افغانستانی‌هایی که واجد شرایط اسکان مجدد در ایالات متحده نیستند، کار می‌کند.

ایالات متحده‌ی امریکا از آگست سال گذشته‌ی میلادی که طالبان بر افغانستان مسلط شدند، بیش از ۸۵ هزار شهروند افغانستان را پذیرفته است.