پنج سال زندان در انتظار یک شهروند افغانستان در امریکا به دلیل تهدید به انجام حمله انتحاری

اطلاعات روز

محمد داوود الکوزی، شهروند ۳۲ ساله افغانستان، مقیم فورت‌ورث تگزاس امریکا که پس از تهدید به انجام حمله انتحاری بازداشت شده بود، در دادگاه اتهام خود را پذیرفت. او تأکید کرده است که آگاهانه تهدید به آسیب‌رساندن به فرد دیگری کرده است.

وزارت دادگستری امریکا در اعلامیه‌ای گفته است که الکوزی به تاریخ ۶ اکتبر در برابر جفری ال. کیورتون، قاضی دادرس ایالات متحده، اتهام خود را پذیرفته است.

به گفته این وزارت، الکوزی با حداکثر مجازات پنج سال زندان، جریمه نقدی تا سقف ۲۵۰ هزار دالر و حداکثر سه سال آزادی تحت نظارت روبه‌رو است. به گفته این وزارت، تاریخ صدور حکم از سوی دادگاه تعیین خواهد شد.

الکوزی در ۳۰ نوامبر ۲۰۲۵ متهم شد که در جریان یک پخش زنده در شبکه‌های اجتماعی، پیام تهدیدآمیز ارسال کرده است.

رایان ریبولد، دادستان ایالات متحده برای حوزه شمالی تگزاس، گفته است که «تهدید به بمب‌گذاری انتحاری شوخی یا واکنشی لحظه‌ای نیست؛ بلکه جرم فدرال است.»

او گفته است: «ایالات متحده در برابر هرگونه تهدید به انجام حمله انتحاری یا اقدامی که منجر به تلفات گسترده شود، هیچ‌گونه مدارا ندارد. ما به‌سرعت و قاطعانه واکنش نشان خواهیم داد تا اطمینان حاصل شود هر کسی که دست به چنین رفتاری می‌زند، با پیامدهای جدی فدرال روبه‌رو خواهد شد.»

بر اساس اسناد دادگاه، الکوزی در ۲۳ نوامبر ۲۰۲۵ در یک گروه گفت‌وگوی ویدیویی آنلاین با چند نفر، از جمله فردی که در اسناد دادگاه از او به‌عنوان «قربانی شماره یک» یاد شده و او نیز اهل افغانستان است، شرکت کرد.

الکوزی و دیگر افراد حاضر در این گفت‌وگو، بر اساس خصومت‌های قبیله‌ای دیرینه، به یکدیگر توهین‌های شدید کردند. الکوزی تهدید کرد که با استفاده از «بمب انتحاری» علیه قربانی شماره یک و دیگر افراد، «حمله انتحاری» انجام خواهد داد. بخش‌هایی از این گفت‌وگو ضبط و در شبکه اجتماعی تیک‌تاک منتشر شد.

براساس اعلامیه وزارت دادگستری امریکا، مأموران فدرال و نیروهای محلی همکار، به‌سرعت الکوزی را شناسایی و محل او را پیدا کردند و برای اطمینان از این‌که او مواد لازم برای ساخت بمب در اختیار ندارد، حکم بازرسی محل سکونت و تلفن همراه او را اجرا کردند.

مأموران به این نتیجه رسیدند که متهم قصد انجام حمله را نداشته است.

اما الکوزی پذیرفته است که آگاهانه تهدید به آسیب‌رساندن به فرد دیگری را کرده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه